11 Nisan 2015 Cumartesi 12:37
Yüksekova'da 'Liselerarası Bilgi Yarışması'

HAKKARİ  - Yüksekova Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, ilçedeki "Liselerarası Bilgi Yarışması" düzenlendi.

Selahattin Eyyübi Kültür Merkezinde, Yüksekova Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, "Hz. Muhammed'in Hayatı" konusunda liseler arasında bilgi yarışması düzenledi.

9 okulun katıldığı yarışmada, 30 sorudan 29'unu doğru cevaplayarak birinci olan İsmet Alkan Anadolu Lisesi'ne 600, ikinciliği elde eden Şemsettin Onay Anadolu Lisesi'ne 300, üçüncü olan TOKİ Anadolu Lisesi'ne ise 150 lira ödül verildi.

Yüksekova Milli Eğitim Şube Müdürü İskender Akdoğan, yaptığı açıklamada, düzenledikleri yarışmayla öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, okumayı sevdirmek, öğrencilerin kelime dağarcığını zenginleştirmek, Türkçe'yi doğru, güzel, etkili kullanma becerisi ile bilgi ve birikim kazandırmayı amaçladıklarını söyledi.

Akdoğan, "Öğrencilerin milli, manevi ve evrensel değerlere olan duyarlılığını artırmak, değerler eğitimi kapsamında sevgi, hoşgörü, kardeşlik, doğruluk, dürüstlük ve erdemlilik duygularını pekiştirmeyi amaçladık. Ayrıca Peygamber Efendimizin hayatını başta öğrencilerimiz olmak üzere, eğitimde payı bulunan herkesi efendimizin hayatı konusunda araştırmaya sevk etmek ve onları peygamber sevgisiyle donatmaktır" dedi.

Yarışmaya, kurum amirleri, okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Son Güncelleme: 11.04.2015 12:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.