17 Eylül 2015 Perşembe 21:34
Yüksekova'da sıcak hava nedeniyle yangın

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde çıkan ot yangınında, besicilere ait 40 bin bağ ot yandı.

Alınan bilgiye göre, ilçeye 15 kilometre mesafedeki Bataklı köyünde henüz belirlemeyen bir nedenle yangın çıktı.

Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyen yangın, köyde kışın hayvanlara verilmek için istiflenen ot yığınlarına sıçradı.

Köy halkının söndürmek için seferber olduğu yangına, Yüksekova Belediyesi yangın söndürme ekipleri de 6 araçla müdahale etti. Yaklaşık 6 saat süren yangın söndürme çalışması sonucunda, 8 aileye ait olduğu belirtilen 40 bin bağ ot yandı.

Köyün muhtarı Hamza Düzen, yangının çıkış sebebini henüz bilmediklerini belirterek, "90 haneli köyde hepimiz geçimimizi hayvancılıkla sağlıyoruz. Kışın hayvanlarımıza bakmak için yaz aylarında biçtiğimiz otları köye getiriyoruz. Bugün yangın sonucunda otlarımızın hepsi yandı. Burada 8 aileye ait yaklaşık 40 bin bağ ot vardı ama maalesef hepsi yandı. Köylülerimiz mağdur durumda. Umarım en kısa zamanda yetkililer bu mağduriyetimizi giderir. Bizler de ilgili yerlere müracaatlarımızı yapacağız" ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 17.09.2015 21:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.