14 Temmuz 2016 Perşembe 11:58
Yüksekova'daki Hasar Tespit Çalışmaları Sürüyor

 SAİM HARMANCI - ERCAN DİLAVER - Sokağa çıkma yasağının kısmi zamanlı kaldırıldığı Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, teröristlerin yol açtığı zararın tespiti için başlatılan çalışmalar devam ediyor.

İlçede huzur ve güvenliğin tesis edilmesi amacıyla, 13 Mart'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağıyla başlayan ve 20 Nisan'da tamamlanan "Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle Operasyonu"nun ardından, terör mağduru esnafın zararının tespiti için oluşturulan 10 kişilik ekip çalışmalarını sürdürüyor.

Kaymakamlıkça, İlçe Emniyet Müdürlüğü, Mal Müdürlüğü, Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ile Esnaf ve Sanatkarlar Odası görevlilerinden oluşturulan tespit komisyonu, Cengiz Topel Caddesi'nde bulunan iş yerlerinde yaptıkları hasar tespitinin ardından mahallelerde zarar gören iş yerlerinde inceleme başlattı.

Şu ana kadar 760 iş yerinde hasar tespiti yapan komisyon üyeleri, esnafla görüşerek, iş yerlerinde belirledikleri hasarı kayıt altına aldı.

Yüksekova TSO Başkanı Salih Özdemir, AA muhabirine, ilçe esnafının ciddi zararlar gördüğünü ve iş yerlerindeki hasarın tespit edilmesi için çalışmalar yapıldığını söyledi.

Şimdiye kadar 900'e yakın esnafın başvuruda bulunduğunu belirten Özdemir, "Bizzat yerinde incelediğimiz 760 iş yerinde tespit çalışması yaptık. Başvuruların bin 300 civarında olacağını düşünüyoruz. Her gün 25-30 iş yerine giderek zarar tespit çalışması yapıyoruz. Vatandaşın zararını belirlemek için azami gayret sarf ediyoruz. Esnafımız da kaybolan malzemeleri için beyanda bulunuyor. Ağır hasarlı iş yerlerindeki çalışmayı bitirdik. Diğer iş yerlerindeki çalışmalarımızı da kısa sürede bitirmeyi planlıyoruz." dedi.

- "Heyecanla bekliyoruz"

Özdemir, esnafın yaralarının sarılması amacıyla verilecek destekleri heyecanla beklediklerini belirterek, şöyle konuştu:

"Vergi faizleri ve cezaların affı ile ana paranın uzun vadeli taksitlere bölünmesini talep ediyoruz. Bölgeye KOSGEB destekli kredilerin tahsis edilmesini bekliyoruz. Basit usulde, 3 bin liraya kadar bir yardım yapılacak. Bunun için ödenek bekleniyor. Gerçek usuldeki esnaflarımız için de hükümetimizden 10 bin liraya kadar hibe desteği bekliyoruz. Bu da esnaflarımızın bir nebze de olsa rahatlamasını sağlar."

- "Oğlum geleceği için kırtasiye açmıştı"

Evinin ve iş yerinin kullanılamaz hale geldiğini ifade eden esnaf Şemsettin Erci de "Oğlum okuyordu. Kendine bir gelecek hazırlamak ve ailesine destek olmak için kırtasiye açmıştı. Mağdur olduk, eşyalarımızı çıkartamadık. İş yerinde hiçbir şey kalmamış. Biz mağduruz bize yardımcı olunmasını istiyoruz. Millet fakirdir. Biz de elimizden geldiğince ekiplere yardımcı oluyoruz. İnşallah devletin de yardımıyla biz de ayaklarımızın üstünde dururuz." diye konuştu.

 

 

 


 

Son Güncelleme: 14.07.2016 12:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.