25 Mart 2016 Cuma 15:13
Yüksekova'daki Terör Operasyonu patlayıcılar ele geçti

Terör örgütüne yönelik operasyonların sürdüğü Hakkari'nin Yüksekova ilçesinden elde edilen fotoğraflar, terör örgütünün ilçede meydana getirdiği tahribatı gözler önüne seriyor.

Yüksekova'da 14 Mart'ta başlanan "Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle" operasyonu kapsamında, bölgede arama, tarama ile çukur ve barikatların kaldırılması, kapatılması, el yapımı patlayıcıların etkisiz hale getirilmesi faaliyetleri devam ediyor.

Teröristlerin açtığı çukurlar, kaçmak için kazdığı tüneller, tuzaklanmış el yapımı patlayıcılarla güvenlik güçlerini aldatmak için kullandıkları cansız mankenler fotoğraflara yansıyor.

Havadan çekilen fotoğraflarda, teröristlerin sokaklara açtığı çukurlar ve oluşturduğu tahribat görülüyor.

Fotoğraflarda, teröristlerin ateşe verdiği binalar, araçlar ile çukur açtıktan sonra kullanılamaz hale getirilen iş makineleri dikkati çekiyor.

Teröristlerin bina içlerine, kolonlara, yola, otomobile el yapımı patlayıcı tuzakladığını gösteren fotoğraflar da bulunuyor.

Güvenlik güçlerince operasyonlarda ele geçirilen teröristlere ait bombaatar mühimmatı, silah, mermi, roketatar, havan mermisi, C-4 patlayıcı, sıhhi tahliye ve sağlık malzemesi de fotoğraflara yansıyor.

Öte yandan, bir Mehmetçiğin fotoğrafında, yürüttüğü fedakarca mücadelenin izleri, ellerinde ve giysilerindeki lekelerde kendini gösteriyor.

Son Güncelleme: 25.03.2016 18:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.