14 Mayıs 2015 Perşembe 13:16
Yüksekova'dan kısa kısa

HAKKARİ ( Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından ikincisi yapılan bilim fuarı Yüksekova Şemsettin Onay Anadolu Lisesi'nde açıldı.

Şemsettin Onay Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Kenan Canan, bilim fuarının yoğun ilgi gördüğünü belirterek, öğrencilere bilimi somutlaştırmayı amaçladıklarını söyledi. 

Toplam 39 proje hazırladıklarını aktaran Canan, "78 öğrencimiz yaklaşık 2 ay boyunca bu projeleri hazırlamaya çalıştılar. Özellikle öğrenciler gündemde olan ve merak edilen konular üzerinde yoğunlaştı. Bu projelerimizdeki temel amaç öğrencilerin daha aktif düşünmelerini sağlamak" diye konuştu. 

Canan, Yüksekova'da bu sene toplamda 3 okulda bilim fuarı yapılacağını dile getirdi.

- Yüksekova'da yol yapım çalışmaları -

Yüksekova Belediyesinin yol yapım çalışmaları devam ediyor.

İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ekiplerinin yol açma, genişletme, kumlama ve stabilize çalışmaları kapsamında Kışla Caddesi ile su deposu yolunu birbirine bağlayan 300 metre uzunluk 10 metre genişliğinde yeni bir yol daha açtı.

Belediye Meclis Üyesi Sadık Korkmaz, imar komisyonu olarak ilçede birçok çalışma yürüteceklerini belirterek çarpık yapılaşmayla birlikte imarda yol olarak görüldüğü halde yıllardır araç ve yaya trafiğine kapalı olan yeni yolun uzun uğraşlar sunucu açıldığını söyledi.

Yeni yol açma çalışmalarında yardımcı olan mahalle sakinlerine teşekkür eden Korkmaz, daha güzel ve yaşanabilir bir Yüksekova için imar komisyonu olarak yeni yol açma çalışmalarına aralıksız devam edeceklerini de kaydetti.

Belediye ekiplerinin azimli çalışmaları sonucu açılan yeni yol önümüzdeki günlerde stabilize ve kumlama çalışmaları tamamlandıktan sonra halkın hizmetine sunulacak.

Son Güncelleme: 14.05.2015 13:18
Anahtar Kelimeler:
Kısa KısaYüksekovadan
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.