20 Haziran 2015 Cumartesi 13:53
Yüksekovalı kadınların 'su' eylemi

HAKKARİ - Yüksekova ilçesinde belediye önünde toplanan kadınlar, akmayan suları için eylem yaptı.

Ellerindeki boş bidonlarla belediye önüne kadar yürüyen kadınlar, yetkililerin yıllardır kendilerine söz verdikleri halde su sorununu çözemediğini ifade etti.

Boş bidonları kaldırarak seslerini duyurmaya çalışan kadınlarla bir süre sonra Belediye Başkanı Ruken Yetişkin görüştü.

Kadınlar yaşadıkları su sıkıntısını Başkan Yetişkin'e illetti.

Kadınlardan Beyhan Bor, her gün farklı yerlerden bidonlar ile evlerine su taşıdıklarını ifade ederek, "Hepimizin çocukları var. Bunlar banyo yapıyor. Bunların elbiselerini yıkıyoruz. Allah kabul eder mi? 'Başkanımız da kadın, halimizden en iyi o anlar' dedik. Belediye başkanı geçen sene mahalleye sondajla su verileceğini söyledi ama bağlamadı. Su sorunu çözülmediği sürece biz her gün belediyenin önüne gelip oturma eylemi gerçekleştireceğiz" dedi.

Belediye Başkanı Ruken Yetişkin ise ilçede yıllardır bu sorunun olduğunu ifade ederek, sorunu çözmek için çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Yetişkin, şöyle konuştu:

"Su sorunu ile ilgili çalışmalar yapıyoruz. Çalışmalarımız sonucu Orşe Yaylasındaki suyu ilçeye getireceğiz. Köylülerden çoğunu razı ettik ancak birkaç aile bu teklifimizi kabul etmiyor. Onlara da buradan çağrıda bulunuyorum. Yüksekova halkının halini görüyorlar. Yüksekova susuzdur. Bize oradan su versinler ki biz de su getirebilelim. Lütfen inşaat yapımında kullanılan su ve bahçelerdeki kaçak hortumlar kapatılsın ki insanların evine su gitsin. İnşaatın yapımı bizimle alakalı değildir. İnşaatı yapan kişi belediyenin suyu ile yapmaz."

Başkan Yetişkin'in su sorununu çözeceğine dair söz vermesinin ardından kadınlar eylemlerini sonlandırdı.

Son Güncelleme: 20.06.2015 13:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.