04 Mayıs 2016 Çarşamba 11:18
Zap Deresi'nde Sepetle Balık Avı

Hakkari'de Zap Deresi'ne yakın köylerde yaşayan vatandaşlar, sepetle avladıkları balığı satarak aile bütçelerine katkı sağlıyor.

Hakkari-Şırnak Karayolu üzerinde bulunan Çimenli ve Üzümcü köylerinde yaşayan vatandaşlar, yaptıkları sepetlerle Zap Deresi'nde balık avlıyor.

Alüminyum tel kullanarak sepetleri suya bırakan vatandaşlar, bu yöntemle yakaladıkları balıkları satarak aile bütçelerine katkıda bulunuyor.

Vatandaşlardan Veysel Çiftçi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, boş zamanlarını balık avlayarak değerlendirdiğini söyledi.

Çiftçi, "Sepetleri kendimiz yapıyoruz. Bu sepetleri balık avlamak için Zap suyuna atıyoruz. Bu balık sepetlerine sabah yem bırakıp, akşama doğru sudan çıkarıyoruz. Sepete giren balık varsa çıkarıyoruz. Bu işlemi sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez yapıyoruz. Dereye bıraktığımız her sepette günde 2-3 kilo balık avlıyoruz. Böylece ekmek paramızı kazanıyoruz." diye konuştu.

Sedat Er ise ekonomik açıdan herhangi bir geliri olmadığı için sepetle balık avı yaptığını ifade etti.

Er, "En azından harçlığımızı çıkarıyoruz. Köyde gelirimiz yok. Allah ne kadar nasip ettiyse şükür diyoruz. Bazen bir bazen de 4 kilo balık avlıyorum. Balığın kilosunu 8 liraya satıyorum." dedi.

Son Güncelleme: 04.05.2016 17:38
Anahtar Kelimeler:
HakkariSepetli Balık Avı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.