09 Mart 2016 Çarşamba 11:08
Zap Deresi'ni Teleferikle Aşıyorlar

 Hakkari'de elektrik arızasının gidermeye çalışan ekipler, zorlu doğa koşullarına meydan okuyor.

Bölgede etkili olan yağışlar nedeniyle enerji nakil hatlarında meydana gelen arızaları gideren Vangölü Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (VEDAŞ) Hakkari İl Müdürlüğü ekipleri, zor doğa koşullarına göğüs gererek işlerini özveriyle yapıyor.

VEDAŞ çalışanı Ali Gül, yaptığı açıklamada, özellikle kış aylarında elektrik arızalarını gidermenin büyük zorluklarının olduğunu söyledi.

Çoğu zaman Zap Deresi üzerine kurulan ilkel teleferikle arıza noktasına ulaşmaya çalıştıklarını ifade eden Gül, dereyi aştıktan sonra saatlerce dağlık alana tırmandıklarını kaydetti.

Gül, "Hakkari ile Çukurca arasındaki Zap Vadisi'nde bulunan 170. direk izolatörü patlamıştı. 2 gün boyunca hattımızı tarayarak arızayı bulmaya çalıştık. Zap Deresi'nden teleferikle karşıya geçtik. Dağı aşarak en tepede bulunan direğe ulaştık ve onardık. Halkımıza hizmet boynumuzun borcu. Hizmette sınır tanımıyoruz. İster Zap suyu olsun, ister dağ olsun bizim için fark etmiyor. Halkımız için buradayız" diye konuştu.

Son Güncelleme: 09.03.2016 16:34
Anahtar Kelimeler:
HakkariSuyuZapVEDAŞ
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.