30 Ocak 2018 Salı 16:18
Hakkari’de “Kanka Polis Mağazası” açıldı

Türkiye’de ilk defa Hakkari İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik (TDP) Şube Müdürlüğü tarafında “Kanka Polis Mağazası” hizmete açıldı.

Hakkari il genelinde polis-halk ilişkilerinin geliştirilmesi amacıyla faaliyetlerini sürdüren Hakkari İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekiplerinin faaliyetleri, yöre halkı tarafından takdirle karşılanıyor. Öğrencilerin YGS-LGS sınavına hazırlanması, üniversiteyi kazanan öğrencilere burs imkanının sağlanması ve takibinin yapılması, merkez, ilçe ve köylerde taziye ve hasta ziyaretleri, muhtarlarla bir araya gelme, gençlere yönelik halı saha turnuvaları, öğrencilere polislik mesleğinin tanıtılması, engelli vatandaşlara tekerlekli sandalye yardımının yapılması, ildeki 3 ayrı kütüphanenin faaliyete geçirilmesi, hatıra ormanının oluşturması, okullara kitap yardımı, onlarca okula kırtasiye malzemesi desteği, öğrencilere kışlık mont ve ayakkabı yardımı gibi birçok faaliyette bulunan Hakkari polisi, Türkiye’de bir ilke imza attı.

Kanka Polis Mağaza açılış törenine Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Vali Yardımcısı M. Nurullah Karaman, Emniyet Müdürü S. Suvat Dilberoğlu, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, emniyet şube müdürleri ile toplum destekli polis ekibi katıldı. Vali Toprak ve beraberindekiler tarafından Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan Kanka Polis Mağazasının açılışı yapıldı. Vali Toprak ve beraberindekiler, mağazayı gezerek çocuklarla yakından ilgilendi. Emniyet ekipleri, burada çocukları kendi elleriyle giydirdiler. Vali Toprak ve beraberindekiler, daha sonra çocuklarla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, İl Emniyet Müdürü S. Suvat Dilberoğlu’na bir sürpriz yaparak getirdikleri yaş pasta ile doğum gününü kutladılar. Müdür Dilberoğlu ise, ekiplere teşekkür etti.

Burada konuşan Vali Cüneyit Orhan Toprak, sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın önemine değinerek, “Hakkari İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünün kontrollüğünde valiliğimiz tarafından Türkiye çapında meşhur bir firma ile yapmış olduğumuz yazışma sonucunda ilk etapta 10 bin parça çocuk montu, pantolon, yelek ve her türlü malzeme yediden yetmişe herkesin ihtiyacı için bir kaynak elde ettik. Bunun yanı sıra İstanbul’dan değişik firmalardaki hayırsever vatandaşlarımız tarafından bu projemiz desteklendi. Netice olarak valiliğimizde bu işin içinde olduğu için binamızın zemin katındaki geniş bir odayı mağazaya tahsis ettik. Burada sadece muhtaç olanları baz almıyoruz. Çünkü bizim zaten sosyal yardımlaşma o konuda seferber. Burada muhtaç olmakla beraber çocuklarımızın, gençlerimizin, kendilerine yakışır gördüğü ve ihtiyaç olarak değerlendirdiği veya üstünde bir yenilik olsun diye de gelip müracaat edebileceği şekilde değerlendirdik bunu. Yani çocuğunuzun üstünde bir kıyafet manasında ihtiyacı olmasa dahi beni görmek şartıyla, köy ve değişik ziyaretlerimizde bizi gören veya emniyet müdürlüğümüzde temas halinde olabilecek vatandaşlarımız, 6 yaşından 66 yaşına kadar geniş bir yelpazede bizde alacakları kartla burada haftanın bir günü açık olan ve bir polis memurunun bulunacağı mağazada her türlü ihtiyaçlarını giderebilecekler. Buradaki malzemeler ise kaliteli ve birinci sınıf malzemelerdir” dedi.

Son Güncelleme: 30.01.2018 08:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.