25 Mart 2014 Salı 09:50
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Hamurda

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Çözüm süreci içerisinde de ülkemize huzur gelsin, barış gelsin istiyorum" dedi.

 

Ağrı'nın Patnos ilçesindeki mitingin ardından karayoluyla Hamur ilçesine gelen Arınç, kent merkezindeki bir çay evinin önünde, sandalyenin üzerinden halka hitaben yaptığı konuşmada, Patnos'taki mitingin çok kalabalık, çok heyecanlı olduğunu belirterek, belediye başkan adaylarının seçilmesini temenni ettiklerini söyledi.

 

Avukatlık yaptığı dönemde, Hamur'un bir köyünden Manisa'nın Horoz köyünde yaşayan bir müvekkili olduğunu ve onu savunduğunu ifade eden Arınç, "Ben Kürtlerle beraber siyaset yaptım. Kürtleri her yerde savundum. Haklarını, hukuklarını savundum, 'onlar bizim kardeşimizdir' dedim. Düşünün Manisa'da onu yapıyorum. İzmir'e 40 kilometre olan yerde bunu yapıyorum. Biz Kürt kardeşlerimizle ekmeğimizi bölüştük. Birbirimize kardeş olduk, dost olduk. Çok şükür siyasette en yakın arkadaşlarım, en büyük destekçilerim olarak onları gördüm" diye konuştu.

 

Birçok il ve ilçeye gittiğini ifade eden Arınç, şunları kaydetti:

"Çözüm süreci içerisinde de ülkemize huzur gelsin, barış gelsin istiyorum. Bu seçimlerde de bizim adaylarımızla kazanmayı diliyoruz. Daha çok hizmet getirelim. Hükümet yollar yapıyor, okullar yapıyor, üniversiteler açıyor, hastaneler yapıyor, doğalgaz getiriyor. Eğer bir belediye başkanı hükümetle el ele olursa 'daha bereketli olur, daha çok çalışır, daha çok hizmet eder' diye düşünüyoruz. Yoksa kimsenin şahsıyla bir ilgilimiz yok."

 

Milletvekilleriyle el ele vererek çalıştıklarını kaydeden Arınç, "İnşallah başaracağız. Bakın unutmayın, 400 yataklı hastanemiz orada devam ediyor. Gecikti, kabahat bizde değil. Müteahhit 'battım' dedi kaçtı gitti, bize iki sene kaybettirdi. Çok şükür 150 yataklıyı Patnos'ta açtık. Ayrıca üniversitelerde, diğer imkanlarımızla çok şükür doktorlarda da sağlık ocaklarında da aile hakimliğinde de iyi bir noktaya geldik" şeklinde konuştu.

 

Artık her yerde uzman doktorların, göz doktorlarının olduğunu vurgulayan Arınç, şöyle devam etti:

"Sayısı eksik olabilir. Çalışanlarımız var. Biz mecburi hizmetten gönderiyoruz. Bir şekilde mecburi hizmetini tamamlıyor, ayrılıyor. Veya gönderiyoruz, bir bahanesini bulup başka bir yere gitmeye çalışıyor. Emin olun bizim şu anki hastanelerimizde uzman hekim olarak açığımız olabilir ama diğer doktorlarımızda, sağlık personelimizde hiç kimseye sıkıntı çektirmiyoruz. Çünkü istatistiklere bakıyorum, en çok doktora gidenler sizlersiniz, inkar ederseniz gözünüze, dizine durur. Herkes her gün hastaneye uğruyor. Karşısında doktor bulmasa, hastane bulmasa gider mi?"

 

Bir erkek vatandaşın, kadın doğum doktoru istemesi üzerine Arınç, "Şimdi faka bastın. Onu hanım kardeşlerimiz ister ya vicdansız. Kadın doğumcu istiyor ya şuna bak. Elbette kadın doğumcu da gelecek. Hanım kardeşlerimizin en çok talebi bu olur" diye espri yaptı.

 

Başbakan Yardımcısı Arınç, şöyle devam etti:

"Hamur'daki kardeşlerimizin hiçbir endişesi olmasın. Ne söylüyorsunuz, milletvekillerimize, belediye başkanlarımıza söyleyin. Hep beraber gayret edelim. Eksiklerimizi tamamlayalım. Biz size güveniyoruz, siz de bize güvenin. Birlikte, rahat inşallah hayırlı hizmetler yapmayı vesile kılsın. Bu Cezmi kardeşimiz inşallah iyi bir belediye başkanı olacak. Gayretli bir kardeşimiz. Devleti biliyor, memuriyeti biliyor, iş yapmayı biliyor. Projelerini biliyor, arkasında Allah'ın izniyle milletvekillerimiz var, arkasında hükümetimiz var, ben varın, arkasında AK Parti var." (A.A)







Son Güncelleme: 13.11.2016 16:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.