11 Ekim 2013 Cuma 00:00
HAMUR DA KADINA ŞİDDET

Ağrı'nın Hamur ilçesinde ikamet eden Melek Karaslan (24) 8 yıl önce evlendiği kocasından kaynanasından ve kayın pederinden şiddet gördüğü iddia edildi.

 

Melek'nın babası Kasım Karaslan, 8 yıl önce evlendirdiği kızının sürekli kocası, kaynanası ve kayın pederi tarafından şiddet gördüğünü belirtti. Baba Karaslan gazetecilere yaptığı açıklamada, Melek'in 8 yıl önce evlendiğini, Sürekli hastalandığını ve evine getirip tedavi etiğini söyledi. Baba Kasım Karaslan, ''Kışın hamileydi kızımı dışarı soğuk havada dışarı attılar.

 

Kız dışarıda doğum yapmış ve bebeği ölü doğmuş. Ölü bebeğini kucağında görünce akli dengesini kaybediyor. Ben kaç defa burada hacı hocalara götürdüm. İyileşti Karşı tarafın büyükleri gelip araya girdiler tekrar götürdüler.

 

Vermeyeceğim diyordum karşı tarafın büyükleri geliyordu ben artık vermek zorunda kalıyordum. Son olarak dün akşam komşuları kızımın durumunun iyi olmadığını söylediler. Gittim ve baktım ki Melek Bir tuvalete bağlanmış ölmek üzere, ben almak istedim Vermediler. Bende Emniyetten yardım istedim. Emniyet sayesinde kızımı alıp hastaneye getirdim Kızım akli dengesini kaybetmiş konuşamıyor. Bu yüzden şikayetçi olduğunu söylemiyor.

 

Ama ben karşı taraftan şikayetçi olacağım''dedi. Konuyla ilgili açıklama yapan Kadın Danışma Vakfı Ağrı Şube Başkanı Birgül Arat, daha önce de Sosyal Hizmetler birimi yetkileri tarafından, böyle bir durumun yaşandığına dair iletişime geçtiklerini belirterek, ''Bu sabah tekrar aradılar bizi kadın görmemiz için geldik ve kadını gördük kadınla konuştuk.

 

Az çok kendisini ifade etti. Anladığımız kadarıyla, kaynanası, kocası tarafından çok ciddi bir şiddete maruz kalmış. Sürekli dayak yiyormuş''dedi.  Birgül şunları söyledi: ''Kadın daha hamile kalmış doğum sancısı başlamış kendisinde.

 

Ve kaynanası hastalıklarını bahane ettiğini söyleyerek onu dışarı atmış. Dışarı çıkmış kış ve karlar üzerinde doğum yapmış. Bebeği ölü dünyaya gelmiş. Bebeğini alıp içeri girince akli dengesi bozulmuş.

 

Ve bir daha da toparlayamamış kendisini. Bu durum daha fazla şiddet yaşamasına neden olmuş. Kaynanası kocası ve ailedeki diğer fertler tarafından. Kadını sürekli dışlamışlar akli dengesi yerinde olmadığı için.

 

Doğumdan sonra sağlık durumu bozulmuş. Kendi ihtiyaçları karşılayamaz duruma gelmiş. Daha sonra dışarıda bir tuvalete bağlanmış. Çünkü kendi ihtiyaçlarını karşılayamıyor ve artık tek başına orada yaşamaya başlamış.

 

Dışarıdan gıda yardımı alıyormuş onuda yedirmemişler. Orada ölüme terk edilmiş. Vücudunda zaten darp izleri var. Şiddet görmüş zaten kendisi de söyledi. Bütün vücudu çürükler içerisinde. Aileler kendi aralarında çözmeye çalışmışlar.

 

Araya aile büyükleri girmiş bu bölgede çokça yapılan bir şey aslında. Onlarda barışmaktan yana kalmışlar. Kocasıdır namusudur düzelir diye kadını göndermişler. Tekrar takrar aynı sorunları yaşamaya başlamış. zaten kadın doğumdan sonra hastalanıyor.

 

Babası sık sık getirmiş doktorlara değilde hacılara hocalara götürmüş. En son kadının komşuları babasına haber veriyorlar kadının bu durumda olduğunu söylüyorlar''diye konuştu.

Son Güncelleme: 13.11.2016 16:52
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.