10 Nisan 2015 Cuma 22:08
Hamur Mendelıx'te Kutlu Doğum

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Ağrı’nın Hamur ilçesine bağlı Yukarıgözlüce (Mendelıx) köyünde Kutlu Doğum Programı düzenlendi.

AĞRI – Peygamber Sevdalıları Platformu Doğu ve Karadeniz Koordinatörlüğü tarafından Ağrı’nın Hamur ilçesine bağlı Yukarıgözlüce (Mendelıx) köyünde Hz. Resulullah’ın veladeti yıl dönümü nedeni ile Kutlu Doğum Programı düzenlendi.

Köy meydanında bahçesinde düzenlenen programa havanın soğuk olmasına rağmen köylüler katılım gösterdiler.

Remzi Kaplan’ın sunuculuğunu yaptığı program Abdulhakim Öngün’ün okuduğu Kuran tilaveti ile başladı.

Mustazaflar Cemiyeti Ağrı  Şubesi mevlithanlarının okuduğu Mevlid-i Şerif ile devam eden program  Grup Vahdet sanatçılarının Hz. Resulullah üzerine bestelenmiş eserleri seslendirmeleri ile devam etti.

İlahiler okunduğu sırada özellikle köyün çocukları eserlerin tümüne eşlik ettiler.

Daha sonra merkezi Diyarbakır’da bulunan Alimler ve Medreseler Birliği (İTTİHAD) üyesi Molla Abdulbari Durmaz kısa bir konuşma yaptı.

Durmaz, sahabelerin Hz. Resulullah’a olan bağlılıklarından bahsederek Asr-ı Saadetten bazı örnekler verdi.

Gıyaben Hz. Resulullah’a seslenen Abdulbari Durmaz,” Ya Resulullah, sen şahit ol. Burada toplanan insanlar seni seviyorlar ve buraya onun için toplanmışlar. Mendelıx köyünde senin sevdalıların gönüllerini açmışlar. Ey Allah’ın Resulü soğuk ve dondurucu bir hava var şu anda. Ama kimsenin umurunda değil bu soğukluk. Çünkü gönüllerimizde senin aşkın ve sevdan var. Gözlerin arkada kalmasın. “ dedi.

Molla Abdulbari Durmaz, Hz Peygamber ve sahabelerinin sevgisinden bahsederek sözlerini şöyle tamamladı,” Hz. Resulullah, ‘Ben kardeşlerimi özledim’ diyor. Sahabiler ‘ Ya Resulullah biz senin kardeşlerin değil miyiz’ sorusuna, Hz. Resulullah, ‘Hayır sizler benim arkadaşlarımsınız. Kardeşlerim beni görmedikleri halde bana iman etmişler. Ahir zamanda herkes yönünü küfre dönerken onlar camiye dönüyorlar. Herkes zulme yönlerini çevirirken onlar rahmetten yana tercihlerini yapıyorlar. Herkes putlara (nefsine) taparken onlar Allah’a tapıyorlar. İşte ben bu kardeşlerimi özledim. ‘ cevabını veriyor. İşte Ya Resulullah senin kardeşlerin Mendelıx’te. Sen şahit ol ki bizler seni çok seviyoruz. “

Program okunan ilahiler ve Molla Abdulbari Durmaz’ın yaptığı dua ile son buldu. 

 

hamur-mendelix’te-kutlu-dogum.JPGhamur-mendelix’te-kutlu-dogum-001.JPGhamur-mendelix’te-kutlu-dogum-002.JPGhamur-mendelix’te-kutlu-dogum-003.JPGhamur-mendelix’te-kutlu-dogum-004.JPGhamur-mendelix’te-kutlu-dogum-005.JPGhamur-mendelix’te-kutlu-dogum-006.JPGhamur-mendelix’te-kutlu-dogum-007.JPG

Son Güncelleme: 13.11.2016 16:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.