12 Nisan 2016 Salı 12:33
Hamur'da 'Geleceğin Gençleri Nasıl Yetişmeli?' Konferansı

Ağrı'nın Hamur ilçesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce öğretmen ve öğrenciler "Geleceğin Gençleri Nasıl Yetişmeli?" konulu konferans verildi.

Eğitimci yazar Sait Çamlıca, Hamur Çok Programlı Anadolu Lisesi'nde düzenlenen konferansta günümüz şartlarında çocukların sosyal medyayla çok bağlantılı olduklarını ve anne ile babanın çocuklarına yeterince şefkat göstermediğini söyledi.

Öğretmenlerin kendilerini öğrencilere sevdirmeleri gerektiğini anlatan Çamlıca, "Öğrencilerin öğretmeni sevdiği taktirde dersi de sever. Günümüzde öğretmenlerin ve ailelerin en çok kullandıkları kelime 'zamanın gençleri bir şey bilmiyor' sözüdür. Fakat utanarak söylüyorum ki zamanın gençleri bilmiyor diyen öğretmenlerin öğretmenler odasında kaç okuma kitabi vardır veya anne babanın evde okuduğu kaç kitabi vardır." dedi.

Gençlere sevgi gösterilmediği takdirde onları kaybedebileceklerini ifade eden Çamlıca, şöyle konuştu:

"Sevgiyi göstermediğin zaman onu kaybedersin. Çocuk eve gelir annesi elinde kumandayı düşürmez. Baba akşama kadar okey oynamakla çocukla ilgilenmez. Dedelerimiz 60-70 yaşına gelmiş ama sorunca 'zamanın gençleri bir şey bilmiyor' kendileri de akşama kadar evlilik programlarını izler, o diziye bu diziye bakarlar. Uzun lafın kısası çocuklarımızın nasıl yetiştirebileceğiz bizim elimizdedir. En önemlisi saygı ve sevgi şefkatten geçmektedir."

Konferansa, Kaymakamı Cüneyt Manisa, Hamur Belediye Başkanı Cezmi Ergül, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kaya Karakoç, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

 

hamurda-gelecegin-gencleri-nasil-yetismeli-konferansi.jpghamurda-gelecegin-gencleri-nasil-yetismeli-konferansi-001.jpghamurda-gelecegin-gencleri-nasil-yetismeli-konferansi-002.jpg

Son Güncelleme: 13.11.2016 16:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.