09 Ağustos 2014 Cumartesi 14:13
Hamur'un Yüksekokul Hayali

Ağrı’nın, Hamur ilçesine yüksekokul kurulması için çalışma başlatan Hamur Belediye Başkanı Cezmi Ergül, Kümbet mahallesinde yüksekokul yapılması için yer tashis edildiğini, yüksekokulun temelinin atılması için Ağrılı ve Hamurlu işadamları başta olmak üzere hayırsever işadamlarından inşaat çalışmalarının bir an önce başlatılması için destek beklediklerini ifade etti.

 

Hamur Belediyesi ilçede yüksekokul kurulması için çalışmalara başladı. Hamur ilçesinin Kümbet mahallesinde kurulması planlanan yüksekokul için tüm gerekli mevzuatların yapılmaya başlandığı bildirildi. Hamur Belediye Başkanı, bu amaçla Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İrfan Aslan ile bir araya geldiklerini ve yüksekokulun inşaat işlerinin başlanıp bitmesi halinde okula öğrenci kontenjyanı verileceğini söyledi. Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörlüğü tarafından kendilerine verilen mevzuatı yerine getirdikleri takdirde yüksekokulun Hamur’a kurulması önünde herhangi bir engel kalmayacağını belirten Belediye Başkanı Ergül, "Hamur'un 1958 yılında nahiye iken ilçe olmasıyla yaklaşık 60 yıldır hasretini çekmiş olduğu okulla ilgili Kümbet mahallemizde ikamet eden Bahçeli Ekinci kardeşimizin 111 dönüm bir tapusu olan ve yan tarafında da ekstradan 35 dönüm ayrı bir tapusu olan bir arsasını inşallah yüksekokul yapmak üzere bize hibe edeceğini, hem bize hem de kaymakam beye söylemiştir. Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörüne de söylemiştir. Yüksekokul kampüsünün inşaatına bir an önce başlayıp bitirmek istiyoruz. Bizde burada Ağrılı, Hamurlu işadamlarımız başta olmak üzere birçok hayırsever işadamlarımızla görüşerek yüksekokul inşaatı için destekleri ve yardım yapmaları için görüşmeler yapacağız. Hamurlu olup da dışarıda ikamet eden ya da imkanları olan yada başka yörelerden hayır işi işlemek isteyen insanlarımız varsa inşallah biz burada 2 yıllık bir yüksekokul inşa edeceğiz. Böylece 60 yıldır hasretini çektiğimiz yüksekokulumuza kavuşmuş olacağız” şeklinde konuştu.

 

Hamur ilçesine yüksekokul yapılması için yaklaşık 150 dönüm arsa hibe eden hayırsever vatandaş Bahçeli Ekinci, ilçenin gelişmesi için bu yardımı yaptığını söyledi. Ekinci, “Ben yaklaşık 150 dönüm arsamı ilçemin gelişmesi için yüksekokul yapılması için bağışlıyorum. İlçemiz geri kalmış bir ilçedir. İnşallah bu iki yıllık yüksekokul projesi gerçekleşirse halkımız içinde ilçemiz içinde faydalı olur. Reis Bey’in sayesinde, devletimizin sayesinde bunun gerçekleşmesini istiyoruz” dedi.




Son Güncelleme: 13.11.2016 16:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.