20 Eylül 2019 Cuma 21:23
Ağrı'lı Şeker Hastası Sesinin Duyulmasını İstiyor!

Ağrı’nın Hamur ilçesine bağlı 130 haneli Seyithanbey (Seyinhanbeg)  köyünde ikamet eden Sait Çakmak yüzde 57 engelli olduğunu ve herhangi bir işte çalışamadığını belirtti. Maddi durumu iyi olmadığından dolayı da biriken elektrik borcunu ödeyemediğini, bu yüzden de elektriğinin kesildiğini ve bunun kendisini mağdur ettiğini ifade eden Çakmak, yetkililerin bu mağduriyetini gidermesini istiyor.

Şeker hastası olduğundan dolayı yüzde 57 oranında engelli raporunun olduğunu söyleyen Çakmak, engelli olduğundan kimsenin iş vermediğini, çalışmadığı için de gelen elektrik faturalarını ödeyemediğini belirtti.

“Kimse bana iş vermiyor”

Sait Çakmak, ciddi manada bir mağduriyetinin olduğunu belirterek şunları belirtti,

“Ben engelli bir vatandaşım. Elektrik borcunu şuanda ödeyebilecek durumum yok. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın benim bu durumuma bir çözüm bulmasını istiyorum. Şeker hastasıyım, yüzde 57 oranında engelli raporum var. Bu durumum olduğundan dolayı kimse bana iş vermiyor. Zaten iş verseler de ben çalışabilecek bir durumda değilim. Raporumun güncellenmesi için Van Devlet Hastanesine başvurdum, sonuç alamadım. Raporumun süresi mart ayında bitti, o günden şimdiye kadar engelli maaşımı alamıyorum.”

Oğlunun da yüzde 50 engelli raporunun olduğunu söyleyen Çakmak, “Oğlumun engelli olarak yüzde 50 psikiyatri raporu var. Onun da raporunun süresi bitmiş, yenileyemiyoruz. Ağrı Devlet Hastanesinde çocuk heyeti olmadığı için raporu yenileyemiyoruz. Çocuğum ilaç kullanmak zorunda. Peki, ben ne yapacağım. Ağrı’nın tüm ilçelerinde bu heyet mevcut ama Ağrı Devlet Hastanesi’nde yok.” dedi.

“İlaç kullanmasam yaşayamam”

Sait Çakmak sözlerini şöyle sürdürdü,

“Elektrik şirketine 11 bin TL borcum birikmiş. Elektriği kestiler. Şeker hastası olduğumdan dolayı ilaçlarımın buzdolabında muhafaza edilmesi gerekir. Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan ve Hamur Belediye Başkanı Cezmi Ergül’e sesleniyorum, bana yardımcı olsunlar. Bu mağduriyetimi gidersinler. İlaçlarımı başka şekilde muhafaza edemem, bu ilaçlar benim için hayati öneme sahip. İlaç kullanmasam yaşayamam.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.