27 Nisan 2019 Cumartesi 15:19
Ağrı'nın Hamur ilçesinde 4006 Tubitak Bilim Fuarı açılışı yapıldı

Ağrı'nın Hamur ilçesinde 4006 Tubitak Bilim Fuarı açılışı yapıldı. Hamur Aşağı Karabal Halis Özdemir Ortaokulunda düzenlenen  törende İlçe Milli Eğitim Müdürü Kaya Karakoç beraberindekilerle birlikte fuarın açılış kurdelesini kesti. 

7'si tasarım 7'si araştırma olmak üzere 14 projenin sergilendiği fuara Hamur İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Yücel Yılmaz, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürü Mahmut Yükselen, Özel İdare Müdürü Kerem Polat,İlçe Millî Eğitim Müdürü Kaya Karakoç, İl Milli Eğitim şube müdürleri Yusuf Arı, Allahverdi Güleryüz, İlçe Milli Eğitim şube müdürleri İsmail Tanrıverdi, Suat Denizci; okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Birbirinden güzel projelerin sergilendiği fuar sonunda gelen misafirlere yöresel Halise yemeği ikram edildi. Toplu çekilen fotoğraftan sonra program sona erdi.
 Açılış sırasında Hamur'da ilkleri başardıklarını belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Kaya Karakoç, üç yıl önce Seyithanbey köyünde ilk Tübitak fuarı'nı gerçekleştirdiklerini geçen seni 12 fuar gerçekleştirildiğini bu sene Türkiye geneli fuar sayısında azalma olduğunu bu nedenle ilçede sadece bir fuar gerçekleştirildiğini söyledi. 

Projelerin hazırlanmasında emeği geçen tüm idareci, öğretmen ve öğrencilere okul müdürü Erkan Akagündüz nezdinde teşekkür ettiğini ve onları tebrik ettiğini belirtti. Hamurda bu sene çok güzel başarılara imza atıldığını vurgulayarak şöyle dam etti: Mevlana ilkokulu öğrencimiz resim dalında Türkiye birincisi oldu. Kız Meslek Lisesi ve YBO  takımları bölgede birincilik alıp Türkiye finaline gittiler. Kız Meslek Lisesi, YBO, Osmangazi Ortaokulu, Mevlana ilkokulu, Yk. Gözlüce Ortaokulu, İmam Hatip Ortaokulumuz sosyal, sportif ve kültürel alanda Ağrı il geneli yarışmalarda ilde onlarca dalda ilk üçe girmeyi başardılar. 

Bu başarılarda katkısı olan bütün eğitimcilerimizi tekrardan tebrik ediyorum. Bir sonraki sene daha güzel ve daha çok projeyle çıtayı daha yükseklere dikme hedefini gerçekleştireceğiz inşallah. Tubitak projeleri ile taklitçi ve ezbere, körü körüne herşeye inanan nesiller değil; düşünen, sorgulayan, eleştiren, üreten nesiller yetiştirmeyi hedefliyoruz.

Son Güncelleme: 27.04.2019 16:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.