25 Kasım 2018 Pazar 14:48
Hamur'da 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlaması

Ağrı'nın Hamur ilçesinde 24 kasım öğretmenler günü törenlerine sabah Atatürk Anıtı'na İlçe Milli Eğitim Müdürü Kaya Karakoç'un çelenk koymasıyla başlandı. 

Daha sonra ilçe Milli Eğitim Müdürü ile Hamur YBO öğretmenleri Kaymakam Ömer Faruk Tuncer’e eğitime desteklerinden dolayı şükran ziyaretinde bulundular.

Hamur Çok Programlı Anadolu Lisesi'nde saat 10.00’da Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla kutlamalara başlandı. Programa Hamur Kaymakamı  Ömer Faruk Tuncer, eşi Çiğdem Tuncer, Belediye Başkanı Cezmi Ergül,  İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Yücel Yılmaz,  Emniyet Amiri Halit Çakmak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kaya Karakoç, kurum amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Yeni öğretmenliğe başlayan öğretmenler adına yapılan konuşmanın ardından günün anlam ve önemini belirten konuşma İlçe Milli Eğitim Müdürü Kaya Karakoç tarafından yapıldı. Bu özel günde kendilerini yalnız bırakmadıkları için misafirlere teşekkür ederek konuşmasına başlayan Karakoç, öğretmen sorunları ve sorumluluklarına değinerek sözlerine şöyle devam etti. “ Öğretmenlik sevgi, sabır, fedakarlık, hoşgörü mesleğidir. Özellikle köylerde öğretmenlik dışında okulda bazen hizmetli oluyor, bazen marangoz, bazen boyacı, bazen de tamirci oluyorsunuz. Bu toplumun geleceği sizlerin ellerindedir. Bütün olumsuzluklara rağmen elinizden geleni yapacağınıza, ülkemizi medeni milletlerin çok çok önüne geçirmek için çalışacağınıza olan inancım tamdır. Çocuklarımızın öğrenirken gözlerinde oluşan parıltıyla bile mutlu olduğunuzu biliyorum.  Sizden istirhamım bu topraklarda gül bitsin, kardelenler, nergisler, çiğdemler… rengarenk çiçekler bitsin. Çünkü diken ve kaktüsler hepimizin ellerini, yüreğini kanatacaktır. Cehalet dikenlerinin kanattığı yüreklerimize derman olacak olanlar da sizlersiniz.” Karakoç, son olarak ebediyete intikal eden öğretmenlere rahmet, emeklilere huzur ve çalışan meslektaşlarına başarı dileyerek herkesin öğretmenler gününü kutladı.

 Aday  öğretmenler yemin ederek asıl öğretmen oldular, Öğretmenler günü dolayısıyla ilçe geneli yapılan öğretmen ve öğrenciler arası resim, şiir ve hikaye  yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi. Öğrencilerin şiir okumaları ve  oratoryo çalışmaları dışında öğretmenlerden oluşan koro da Türkü ve şarkılarla izleyenleri hayran bıraktı. Tüm öğretmenleri temsilen ilçe Milli Eğitim Müdürü Kaya Karakoç'a Kaymakam Ömer Faruk Tuncer tarafından tablo hediye edildi.

Akşam da Hamur YBO'da yemekli müzik eğlence programı düzenlendi. Buradaki yemeğe Kaymakam  Ömer Faruk Tuncer,  İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Faruk Tekin,    İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Neriman Karakoç, Belediye Başkanı Cezmi Ergül, Ak Parti İlçe Başkanı Ubeyit Bağlan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kaya Karakoç'un yanısıra, il ve ilçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, ilçedeki kurum amirleri, emekli öğretmenler, ilçede çalışan ögretmenler ile aileleri katıldı. Yemekte il  ve  ilçe Milli Eğitim Müdürleri, Belediye Başkanı ile Kaymakam tarafından kısa konuşmalar yapılarak öğretmenler günü kutlandı. Kaymakam Tuncer, eğitime her türlü desteği vermeye hazır olduğunu, öğretmenlerden güzel  projeler beklediğini söyledikten sonra "yöneticilerin çalıştıkları yerlere olumlu anlamda yeni ve artı bir değer katmaları gerekir. Aksi halde ben iyi bir yöneticiyim dememeli. Yoksa rütini herkes devam ettirir. Zor şartlarda çalıştığınızı biliyorum. Bu vesileyle Allah yardımcınız olsun diyerek Öğretmenler Gününüzü Kutluyorum." dedi.

Program sonunda öğretmenler ve protokol halay çekerek kurtlarını döktüler.

Gün içinde İlçe Milli Eğitim Müdürü Kaya Karakoç beraberindeki öğretmenler, vefat etmiş öğretmenleri kabirleri başında andılar.

Son Güncelleme: 25.11.2018 14:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.