29 Ekim 2019 Salı 17:15
Hamur'da Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı

Hamur'da Cumhuriyet Bayramı coşkusu

Kaymakamlık bahçesinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan kutlamalarda günün anlam ve önemini belirten konuşma ilçe Kaymakamı Ömer Faruk Tuncer tarafından yapıldı.

Konuşmaların ardından öğrenciler şiirler okudu. Öğrenci ve öğretmenler tarafından müzik dinletisi yapıldı. Halk oyunları ve oratoryo gösterisi, skeçlerle tarihi günler yad edildi. Cumhuriyet konulu şiir, resim ve öykü yarışmalarında ve cumhuriyet koşusunda derece alanlara ödülleri verildi. Geçit Töreni ile program sona erdi.
Kutlama programına Kaymakam Ömer Faruk Tuncer, Kaymakamın eşi Çiğdem Tuncer, Belediye Başkanı Cezmi Ergül, kurum amirleri, misafirler öğrenciler katıldı.


Konuşmasında cumhuriyete çok kolay erişilmediğini ve cumhuriyeti bize hediye edenlere karşı vefa borcumuz olduğunu belirten Kaymakam Ömer Faruk Tuncer konuşmasına şöyle devam etti. "Evet gençler cumhuriyete çok zorluklarla eriştik. Bulunduğumuz coğrafi konum itibariyle zor bir yerde bulunmaktayız. Bu yüzden çok dikkatli hareket etmemiz gerektiği gibi çok çalışmamız gerekiyor.

Birlik ve beraberliğimizi korumak zorundayız. Her zaman diğer milletlerin önüne geçmek için çok çaba sarf etmemiz okumamız gerekiyor. Sizin de bu bilinçle hareket ettiğinize inanıyorum.

Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Cumhuriyet'i bize armağan eden kurucu ruha, şehitlerimize minnet ve rahmet dilerken kahraman gazilerimize şükranlarımı arz ediyorum.

Birlikte daha güzel bayramlara erişmek dileğiyle bayramınızı kutluyorum."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.