04 Aralık 2018 Salı 14:25
Hamur Hakkında Her Şey

İnternet sitemiz sayesinde Hamur Haberleri artık bir tık kadar uzağınızda. Ağrı ve ilçeleri hakkında güncel bilgileri ve haberleri internet sitemizden kolaylıkla bulabileceksiniz.

İnternet kullanımının artmış olmasından dolayı haberlerin ve bilgilerin verilmesi konusunda insanlar internette araştırmalar yapmaktadır. Bu bilinçle kurmuş olduğumuz internet sitemiz ile siz de Ağrı hakkında sürekli olarak güncel bilgileri alabileceksiniz. Bölgede yaşananlarla ilgili olarak çıkan son haberleri de kolaylıkla bulabileceğiniz internet sitemiz sürekli olarak sizlerin hizmetinde olacaktır. İnternet sitemizi ziyaret ederek sürekli olarak güncel kalabileceksiniz. Hamur Haber konusunda da internet sitemizden hizmet alabilirsiniz.

Hamur Coğrafi Özellikleri

Çevresi dağlarla çevrili olan ilçe ortada kalan düz bir alanda kurulmuştur. Dört bir yanı dağlarla çevrilidir. Doğuda Kandil Dağı, güneyde de Aladağlar gölgeyi kuşatmıştır. Genel olarak yüksek bir bölgede yer alan ilçenin orta kısmı yayla görünümündedir. Aynı zamanda çok sert karasal iklim bölgede etkilidir. Yazları sıcak ve kurak geçerken kışları ise soğuk ve kar yağışlıdır. Yıllık ortalama sıcaklık 6 derecedir. Toprak ve iklim yapısından dolayı bölgede ormanlık alanlar yoktur.

Hamur Ekonomisi

Genel olarak bölgede etkili olan tarım ve hayvancılık faaliyetleri Hamur’un geçim kaynaklarını oluşturmaktadır. Orta kesimlerde az da tarımsal faaliyetler yürütülürken koyun ve sığır yetiştiriciliği yaygın olarak yapılmaktadır. İlçede şeker pancarı, buğday, arpa, patates ve soğan yetiştirilmektedir. Bunun dışında hayvancılığı desteklemek amacı ile de tarımsal faaliyetler yürütülmektedir. İl merkezine 15 km uzaklıkta bulunan ilçe 1.810 metre yükseklikte kurulmuştur.

Ülkemizin en eski illerinden birisi olan Ağrı ile ilgili olarak haberlerin ve bilgilerin bulunduğu internet sitemizi siz de kolaylıkla ziyaret edebilirsiniz. İnternet sitemizde bulabileceğiniz bilgiler ve aynı zamanda son dakika haberleri sayesinde güncel kalabileceksiniz. Ağrı içerisinde ve dışında yaşayan hemşerilerimizin bölge hakkında sürekli olarak bilgi alabilecekleri internet sitemiz sayesinde uzaklıklar çok yakın olabilecek. Alanında uzman ekiplerimiz sayesinde oluşturduğumuz internet sitemiz ile sürekli olarak bilgi alabileceğiniz bir alan oluşturmuş durumdayız. Siz de Hamur Haber Gazetesi ile ilgili olarak daha detaylı bilgi almak için internet sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.