19 Temmuz 2020 Pazar 01:01
Yakup Ömeroğlu Hamur İlçe Kaymakamı Oldu

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, 2020 yılı Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi ile bulundukları yerlerde görev sürelerini tamamlayan ve hizmet veya mazeretleri gereğince kararname kapsamına alınan 427 mülki idare amirinin görev yerlerini, liyakat ve kıdemleri dikkate alınarak değiştirdi.

Ağrı’da ki görev süresi sona ermesine rağmen Ağrı’da kalmak istediğini bildiren Ağrı Vali Yardımcısı Yakup Ömeroğlu, kararname ile Hamur ilçe kaymakamlığına atandı.

pandemi sürecinde Vefa grubu çalışmalarının başında yer alan, sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı ile vatandaşların yardım alma sürecini yöneten Yakup Ömeroğlu, iki yıla aşkın bir süredir Ağrı’da görev yapıyordu.

YAKUP ÖMEROĞLU KİMDİR?

1983 yılında Konya’nın Ereğli İlçesi’nde doğan Ömeroğlu, İlk, orta ve lise eğitimini Ereğli’de tamamladıktan sonra Pamukkale Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden 2006 yılında mezun oldu. 2008-2011 yılları arasında Maliye Bakanlığı’nda uzman ve denetmen olarak görev yaptı.

2011 yılında Niğde Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare mesleğine adım attı. İçişleri Bakanlığı’nca Amerika Birleşik Devletleri Virginia Eyaletine dil ve idari sistem eğitimi alması için 1 yıl süreyle gönderildi. Kaymakam adaylığı süresinde Konya Çeltik ve Niğde Çamardı ilçelerinde vekâleten Kaymakamlık görevini yürüttü. 28/06/2015 tarih ve 2015/398 sayılı müşterek Kararname ile Yapraklı Kaymakamı olarak İlimiz Yapraklı ilçesinde görev yapan Sayın Kaymakamımız, 2451 Sayılı Kanunun 2 nci maddesi gereğince 30.11.2016 tarih ve 2016/861 sayılı Müşterek Kararname ile İlçemiz Kurşunlu Kaymakamlığına atandı. Ve son olarak Ağrı Vali Yardımcılığı görevinde bulundu.

Son Güncelleme: 19.07.2020 15:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.