28 Şubat 2016 Pazar 14:03
28 Şubat'ın 19. Yıl Dönümü

 Iğdır'da, Türk siyaset tarihinde "postmodern darbe" olarak adlandırılan 28 Şubat süreci, AK Parti İl Kadın ve Gençlik kollarınca protesto edildi.

AK Parti Iğdır İl Kadın ve Gençlik kolları başkanlığınca, 28 Şubat sürecinin yıl dönümü dolayısıyla Zübeyde Hanım Bulvarı'nda bulunan İnsan Hakları Anıtı önünde sessiz eylem düzenlendi.

AK Parti Iğdır İl Başkanı Ahmet Tutulmaz, Kadın Kolları Başkanı Nurgül Güneş, Gençlik Kolları Başkanı Metin Akkuş'un da katıldığı eylemde,"28 Şubat'ın yaralarını sarıyoruz", "AK Gençlik darbeci zihniyetin karşısında", "28 Şubat bir neslin boynunu büktü" ve "28 Şubat milletin iradesine ve değerlerine vurulan bir darbeydi" yazılı dövizler açıldı.

AK Parti Iğdır İl Kadın Kolları Başkanı Nurgül Güneş, eylem sonunda gazetecilere yaptığı açıklamada, darbeci zihniyetlerin insanların özgürlüğünü kısıtlayarak bir yere varamadığını, 28 Şubat'ın bunun en güzel örneklerinden olduğunu söyledi.

Bu dönemde binlerce insanın özgürlüğünün elinden alındığını belirten Güneş, şunları kaydetti:

"28 Şubat sözde bazıları için özgürlük, aslında kalıplaşmış, özgürlükten pay almamış bazı zihniyetlerin türbanlıları ya da İslam'ı farklı bir kalıba kilitleyip toplum dışı bırakmak isteyenlerin sözde darbesiydi. Çok şükür o gün sağlam durduk, bugün çok daha sağlamız. İnşallah bugünden sonra hiç bir zaman o zihniyetteki insanlara fırsat verilmeyecek. Özgürlük sadece bir eşarpta, kıyafette değildir, özgürlük zihinde başlar. Hangi kıyafetle hangi düşüncede olursan ol, bunu ifade edebiliyorsan özgürsündür. 28 Şubat bunları silen, sadece kendi düşüncesini ön plana çıkarmaya çalışan insanların propagandasıydı."

Gençlik Kolları Başkanı Metin Akkuş da "28 Şubat bu ülkenin kaderine, geleceğine vurulmuş bir kara leke. Bir daha bu ülkede darbelerin olmaması için buradayız" dedi.

28 Şubat'ın 19. Yıl Dönümü

28 Şubat'ın 19. Yıl Dönümü

28 Şubat'ın 19. Yıl Dönümü

28 Şubat'ın 19. Yıl Dönümü

Son Güncelleme: 29.02.2016 12:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.