06 Mayıs 2015 Çarşamba 00:25
AK Parti'nin Iğdır mitingi

IĞDIR - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin en doğusundan, bereketli Iğdır'dan, Ağrı Dağının eteğinden tüm Kafkas milletlerine seslendiğini belirterek, "Gelin yepyeni bir Kafkasya kuralım. Barış içinde huzur içinde yaşanacak refah bölgesi, enerji bölgesi, adalet bölgesi olan bir Kafkasya kuralım. Tarihi düşmanlıkları bırakalım. Geleceğe adım adım açılalım" dedi.

Davutoğlu, partisince Iğdır'daki Zübeyde Hanım Bulvarı'nda düzenlenen mitingde partililere seslendi. 

Ardahan'da, Kars'ta bugün çok güzel bir bir gün yaşadığını dile getiren Davutoğlu, meydandaki bir pankarttaki yazıyı okuyarak "Ne güzel yazmışsınız oraya 'güneş ilk burada doğar, ezan ilk burada başlar, üç ülkeye komşu Iğdır'. Iğdır, güneşin doğduğu Iğdır, ezanın ilk okunduğu Iğdır, sana selam olsun" dedi.

Ehli Beyt aşkını yüreğinde taşıyan Iğdırlıları selamlayan Davutoğlu'nun, "Iğdır'ın her bir köşesine selam olsun. Bereket diyarı Iğdır. Bugün burayı bereketlendirdiniz. İnşallah Iğdır, Ankara'daki temsilini de bereketlendirsin. Bu sefer bizi garip bırakmayacaksınız değil mi? Iğdır'dan iki istiyorum. Bir dahi yetmez. 7 Haziran'da inşallah iki milletvekilini Ankara'ya gönderiyor muyuz? sözlerine meydandakiler "evet" karşılığını verdi.

-"Siz küçük bir Türkiye'siniz burada tek başına"

Kendisi için özel kentlerden biri olan Iğdır'ın her köşesini Dışişleri Bakanı olduğu dönemde gezdiğini anlatan Davutoğlu, "Türkiye'de bir tek kent var ki, üç ülkeye birden komşu. Iğdır, siz bizi temsil ediyorsunuz. Iğdır, can Azerbaycan'a komşu, İran ve Ermenistan ile komşu Iğdır. Siz küçük bir Türkiye'siniz burada tek başına. Bizi temsil ediyorsunuz  Size her türlü hizmet layıktır" diye konuştu.

Üç ülkeye komşu olmanın özel bir mesuliyet getirdiğini vurgulayan Davutoğlu, "Iğdırlılar bizi bu topraklarda gururla temsil ettiniz. Her zaman başınız dik oldu, her zaman her yerde inancınızla, kültürünüzle ve irfanınızla gurur duydunuz" dedi.

-"Kudretli Türkiye'yi mazlumların hamisi kılalım"

Alandakilerin "Türkiye'nin gururu, mazlumların umudu" sözleri üzerine Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Iğdırlı evrensel bir adalet arayışında. Mazlumlara sahip çıkmamızı istiyor. Mazlumlara sahip çıkalım mı. Dünyanın neresinde olursa olsun ister Müslüman, ister Hristiyan, ister Sünni, ister Şii, ister Türk, ister Kürt, ister Arap, nerede olursa olsun mazlumlara sahip çıkalım mı? Kudretli Türkiye Cumhuriyeti devletini mazlumların hamisi kılalım mı? İşte yolumuz budur. Biz Türkiye Cumhuriyeti devletinin bütün vatandaşlarını insan onurunun içinde taçlandırdığı kimlikleriyle seviyoruz, onları yaratandan dolayı seviyoruz. Hiç bir mezhep ayrımı, hiç bir etnik ayrım bizim aramıza fitne sokamaz."

Başbakan Davutoğlu, "Dik dur eğilme, Iğdır seninle" sloganları üzerine, "Iğdırlılar bizimleyse hep dik dururuz. Gelin Iğdırlılar, gelin buradan Kafkaslara önce bir dostluk mesaj verelim. Ne güzel orada Azeri lehçesiyle yazmışlar 'Hörmetli Başbakanımız Ehmed Hoca şehrimize hoş gelipsen'. Hoş bulmuşam, hoş bulmuşam, Yahşi gelmişem, yahşi giderem inşallah" diye konuştu.

-"Eğer hesap sormaya başlarsak..."

Milletlerin tarihte büyük sınavlar yaşadığını söyleyen Davutoğlu, Türkiye'de son iki haftada Çanakkale ve Sarıkamış destanlarının 100. yıllarının anıldığını hatırlattı. Başbakan Davutoğlu, şöyle devam etti: 

"Biz dedelerimizi anarken birileri de yurt dışında Türkiye aleyhine, milletimiz aleyhine büyük bir kampanyana başlattılar. Bizden hesap sormaya kalktılar. 100 yılın hesabını. Eğer hesap sormaya başlarsak Kafkaslar'da çok hesap sorulması gerekir. Teker teker sormamız gerekir. 'Çerkezlere ne oldu, Çeçenlere ne oldu, can Azerilere Hocalı'da ne oldu, Gürcülere, trenlere bindirilip Sibirya'ya gönderilen, yollarda ölen yiğit Ahıskalılara ne oldu' dedemiz gerekir. 'Kırım Tatarlarına ne oldu' dememiz gerekir. Biz o acıyı yüreğimizde hep taşıdık ama dünya alem bilsin ki biz millet olarak mertçe savaşırız, mertçe barış yaparız. Türkiye'nin en doğusundan bereketli Iğdır'dan, Ağrı Dağının eteğinden tüm Kafkas milletlerine sesleniyorum. Gelin yepyeni bir Kafkasya kuralım. Barış içinde huzur içinde yaşanacak refah bölgesi, enerji bölgesi, adalet bölgesi olan bir Kafkasya kuralım. Tarihi düşmanlıkları bırakalım. Geleceğe adım adım açılalım. İşte biz böyle bir çağrıyı hem Kafkas milletlerine hem Balkan milletlerine hem Ortadoğu milletlerine sunduk. Bizim dinimiz barış dinidir, selam dinidir, biz de hiç bir şekilde şiddet ve nefret dili yoktur."

Alandakilere "Dünyaya barış  götürmeye, Kafkaslara barış getirmeye var mısınız?" diye seslenen Davutoğlu, gençlere ve geleceğe mesajlarının bu olduğunu vurguladı.

Başbakan Davutoğlu, "Barış isteriz ama herkes de bilsin ki eğer bir yerde bir zulüm varsa o zulmün karşısında da bu Ağrı dağı kadar dimdik dururuz. Barış istemekle, onur ve erdem istemek aynı şeylerdir" dedi.

(Sürecek)

AK Parti'nin Iğdır mitingi

AK Parti'nin Iğdır mitingi

AK Parti'nin Iğdır mitingi

AK Parti'nin Iğdır mitingi

AK Parti'nin Iğdır mitingi

AK Parti'nin Iğdır mitingi

AK Parti'nin Iğdır mitingi

AK Parti'nin Iğdır mitingi

AK Parti'nin Iğdır mitingi

AK Parti'nin Iğdır mitingi

AK Parti'nin Iğdır mitingi

AK Parti'nin Iğdır mitingi

AK Parti'nin Iğdır mitingi

AK Parti'nin Iğdır mitingi

AK Parti'nin Iğdır mitingi

AK Parti'nin Iğdır mitingi

AK Parti'nin Iğdır mitingi

AK Parti'nin Iğdır mitingi

AK Parti'nin Iğdır mitingi

AK Parti'nin Iğdır mitingi

Son Güncelleme: 06.05.2015 00:28
Anahtar Kelimeler:
Ak PartiIğdır Mitingi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.