11 Mayıs 2015 Pazartesi 17:39
Ameliyat olursa yeniden görebilecek

IĞDIR - Iğdır'da yaşayan ve geçirdiği rahatsızlık sonucu görme yeteneğini kaybeden Yıldız Koduz'un tek isteği, çocuklarının yüzünü tekrar görebilmek. 

İki çocuk annesi Koduz'un hayatı, 13 yıl önce geçirdiği Behçet hastalığıyla karanlığa gömüldü. Hastalığının ardından göz hücreleri hasar gören ve göz damarlarında iltihap bulunan Koduz, bu nedenle görme yetisini tamamen kaybetti. 

Rahatsızlığı nedeniyle eşi tarafından terk edilen Koduz, Bursa'daki özel bir hastanede muayene olduktan sonra yeniden umutlandı. Ameliyat için gereken parayı bulması halinde Koduz'un gözlerine kök hücre nakli yapılacak.

Bu şekilde tedaviyle yeniden görme yeteneğine kavuşacak olan Koduz'un tek isteği, 13 yıllık aranın ardından çocuklarının yüzünü tekrar görebilmek.

Koduz, gazetecilere yaptığı açıklamada, devletten aldığı engelli maaşıyla iki çocuğuyla geçindiğini anlattı.

Eşinin kendisini terk etmesiyle zor günler geçirdiğini belirten Yıldız Koduz, "Hastalığım gözlerimi vurunca karanlığa gömüldüm. O günden beri karanlık içinde yaşamaya başladım. Gözlerimi kaybedince eşim beni terk etti. İki çocuğumla birlikte devlet yardımıyla geçiniyoruz" dedi.

Çocuklarının yüzünü yeniden görmek istediğini vurgulayan Koduz, şunları söyledi:

"Hayattan hiçbir beklentim yok. Tek isteğim bu karanlık dünyadan kurtulmak. Bursa'daki özel bir hastanede tedavi oldum ve doktorum kök hücre tedavisiyle yeniden görebileceğimi söyledi. Gözlerimin görme şansı varmış, kök hücre nakli gerekiyormuş. Devletin verdiği yardımla geçinen birisiyim ve yeşil kartlı olduğum için ameliyat parasının ne kadar olduğunu sormaya bile cesaret edemedim. Ne kadar olursa olsun ameliyat masrafını karşılayacak durumda değilim. Hayırseverlerden Allah rızası için yardım bekliyorum. Tek isteğim 13 yıldır hasret kaldığım iki çocuğumun yüzünü görmektir."

Ameliyat olursa yeniden görebilecek

Son Güncelleme: 11.05.2015 17:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.