04 Nisan 2016 Pazartesi 13:13
Azerbaycan-ermenistan Cephe Hattındaki Çatışma

Iğdır'da sivil toplum kuruluşları,işgal atındaki bazı topraklarını geri almasına yönelik olarak Azerbaycan'a destek açıklamasında bulundu.

Uluslar Arası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) binasında bir araya gelen grup, Azerbaycan'a destek verdi.

ASİMDER Genel Başkanı Göksel Gülbey, burada yaptığı açıklamada, Ermenistan'ın Azerbaycan köylerine yaptığı saldırıların provakasyon amaçlı olduğunu fakat amacına ulaşamadığını söyledi.

Azerbaycan ordusunun karşılık vermesiyle Ermenistan'ın planlarının yürümediğini ifade eden Gülbey, "Azerbaycan devletinin Ermenistan'la yaptığı bir ateşkes protokolü vardı ama maalesef her zamanki gibi Ermenistan, protokolü ihlal ederek köylere saldırıp, sivil halkı öldürmeye başladı. Bunun üzerine Azerbaycan haklı bir şekilde işgal edilmiş topraklarını tekrar kurtarmak ve Ermenistan'a gereken dersi vermek adına operasyon başlattı. Bu operasyonlarda Azerbaycan tarafından 12 şehidimizin olduğu, Ermenistan tarafından ise 100 askerin öldürüldüğü basına yansıdı. Bizler Iğdırlı sivil toplum kuruluşları olarak buradan Azerbaycan'ın yanında olduğumuzu, haklı davasında yalnız olmadığının mesajını vermek için toplandık." diye konuştu.

- "Karabağ'da savaşmaya hazırız"

Gülbey, Ermenilerin tarih boyunca Rusya'dan aldığı destekle Azerbaycan topraklarını işgal edip, Azerbaycan Türklerine soykırım uyguladığını ifade etti.

Azerbaycan'ın, 1992 yılında Ermenistan tarafından yüzde 20 toprağının haksız bir şekilde, Rusya'nın da desteğiyle işgal edildiğini aktaran Gülbey, şöyle konuştu:

"Hocalı'da, Karabağ'da 1 milyon kişi sürgün oldu. Şu an hala Ermenistan'da esir Azerbaycan Türklerinin olduğu bilinmekte. Dünyada yaşayan 50 milyon Azerbaycan Türkü ve 300 milyon Türk dünyası Azerbaycan'ın yanındadır. Türkiye'de yaşanan terör olaylarında Azerbaycan'ın sergilediği tutumun, iki ülkenin kardeş ülke olduğunun kanıtıdır. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Bakü'ye yapacağı ziyareti yaşanan terör saldırısı nedeniyle iptal etmesinin ardından, İlham Aliyev Ankara'ya gelip Türk halkıyla bir olduğunu bildirdi. Biz, 'bir millet iki devletiz', oradakilerin tırnağı acıdı mı bizim de canımız acıyor. Bizler her zaman dedik, yine diyoruz. 'Eğer sivil halka, Türk dünyasına görev düşerse bizler Karabağ'da savaşmaya hazırız."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Son Güncelleme: 04.04.2016 19:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.