25 Mart 2015 Çarşamba 15:11
'Bilgi Toplumunda Mühendislik ve İnovasyon' konferansı

IĞDIR (AA) - Adnan Menderes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yunus Çengel, mühendisliğin aynı zamanda inovasyon olduğunu söyledi. 

Iğdır Üniversitesi tarafından Karaağaç Kampüsünde düzenlenen "Bilgi Toplumunda Mühendislik ve İnovasyon" konulu konferansa  katılan Çengel, dünyanın hızlı bir değişim içinde olduğunu anlattı.

Çengel, "Dünya, sürekli olarak değişiyor. Bu değişimin motoru bilim ve teknolojidir. Dünyada dinamizm esastır ve değişmeyecek tek şey değişimdir. Değişen bir ortamda yerinde duran geride kalır ve geriye gider" dedi.

Çengel, değişimin durdurulamaz olduğunu ancak yönetilebileceğini aktardı. 

Hayal gücü veya yaratıcılığın, inovasyonun temelini oluşturduğunu vurgulayan Çengel, şunları söyledi:

"Hayal alemindeki şeyleri fizik aleminde var etmek, bilgi ve beceriyle olur. Bilginin ilk kez kendini katlaması bin 750 yıl aldı. Sonra bilgi kendini 50 yılda katladı. Dünyadaki bilgi şimdi kendini her 4 yılda bir katlıyor. 2020'de bilginin kendini her 73 günde bir katlaması bekleniyor. Ülkeler bilgi tabanlı ekonomiye bir an evvel geçmek için gayret göstermekte. Artık en zengin ülkeler en çok doğal kaynağa sahip olanlar değil, en yüksek beyin gücüne sahip olanlardır. En güçlü firmalar da AR-GE'ye yönelip teknoloji geliştiren firmalardır."

Son Güncelleme: 25.03.2015 15:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.