20 Mayıs 2016 Cuma 15:08
'Çemberimde Gül Oya' Sergisi Iğdır'da

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünce hayata geçirilen "eTwinning Projesi" kapsamında 81 ilden okulların katılımıyla hazırlanan "Çemberimde Gül Oya" sergisi, Iğdır'da açıldı.

Kültürel değerlerin tanıtılması amacıyla 81 ilden el işleri, mani ve türkülerin yazıldığı levhalar ile yöreye ait yemek tariflerinden oluşan sergi, Iğdır Zübeyde Hanım Bulvarı'ndaki çadırda izlenime sunuldu.

İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt ile AK Parti İl Başkanı Ahmet Tutulmaz'ın yaptığı sergi açılışının ardından, Kafkas halk oyunları ekibi gösteri sundu.

Cırıt, AA muhabirine, birbirinden renkli medeniyetlerin barındığı Türkiye'nin illerinin sergiyle tanıtılmasının, güzel bir proje olduğunu söyledi.

Tüm yörelerin kültürleri ve değerlerini tanıtmaya yönelik unsurların yer aldığı sergiye vatandaşların ilgi gösterdiğini belirten Cırıt, "Bu proje 81 ilin tamamını dolaşacak. Türkiye'de yaşayan birçok topluluk var, mozaik bir ülkemiz var. Eğitim camiası olarak ülkemizin kültürel özelliklerini tanıtmak birinci önceliğimiz. İnsanlarımızın emeğiyle yaptığı çoğu güzellikler burada sergileniyor." dedi.

Son Güncelleme: 20.05.2016 22:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.