02 Temmuz 2015 Perşembe 23:23
Doğu Türkistan'da Müslümanlara yönelik saldırılar

Azerbaycan Milli Meclisi Güvenlik ve Savunma Komitesi üyesi Milletvekili Adil Aliyev, Çin'in Doğu Türkistan'da gerçekleştirdiği katliamları kınayan bir mesaj yayımladı.

Çin'in Uygur Türklerine zulüm yaptığını dile getiren Aliyev, "Çin'de Uygur Türkleri'ne karşı yürütülen politikaları kararlılıkla kınıyoruz. Bugün onlar Müslüman ve Türk oldukları için vahşetlere maruz kalıyorlar" dedi.

Uygur Türkleri'ne dini ve milli ırkçılık uygulandığını belirten Aliyev, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"60 yılı aşkın bir süredir, Uygur Türkleri adaletsizlikle yüz yüzedir. Şu anda kendi ulusal haklarını kaybetme tehlikesi ile yaşayan Uygurlar, bugün korku içinde yaşamlarını sürdürüyor. Hatta durum öyle bir sahfaya gelmiştir ki İslam dininin kutsal ibadetlerini icra etmeye bile izin verilmiyor ve bunu yapanlar ise baskılarla karşılaşıyor. Ne yazık ki Çin'de insanlar dini ve milli ayrı ayrımcılığa maruz kalarak, ağır işkenceler altında yaşıyor. Bugün adlarını uluslararası örgüt koyup, demokrasi, insan hakları ile ilgili bildiri veren kurumlar Çin'de yaşanan olayları görmezlikten gelmektedirler. Böyle kuruluşların Çin'de yaşanan olaylara kayıtsız yaklaşımları durumu daha da zorlaştırıyor. Dünya bu olaylara sert tepki göstermelidir. Asıl insan hakları Çin'de Uygurların başına getirilen trajedi ve zulümle bozulur. Bugün Türk dünyası buna karşı kayıtsız kalmamalı, kendi kardeş ve kız kardeşlerinin korunmasını uluslararası düzeyde savunmalıdırlar ki onlara karşı olan işkenceler son bulsun. O zaman Çin'in bu politikalarının önüne geçilmiş olur."

Son Güncelleme: 02.07.2015 23:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.