25 Nisan 2015 Cumartesi 17:01
'Ermeniler, yaptıkları soykırımla Nazileri bile geçmiş'

IĞDIR  Iğdır Azerbaycan Derneği Başkanı ve gazeteci yazar Serdar Ünsal, "Ermenilerin gerçek soykırımcı olduğunu biz 21. yüzyılda Hocalı'da, Azerbaycan'da görmekteyiz. Ermeniler, yaptıkları soykırımla Nazileri bile geçmiş" dedi.

Ünsal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Yüreğim İrevan'da Kaldı" isimli romanında, Ermenilerin Türklere uyguladıkları acımasız işkenceleri yazdığını belirtti.

Romanına, adı "Seriye" olan babaannesinin Erivan'dan kaçış hikayesini konu yapan Serdar Ünsal, babaannesinin ölünceye kadar "İrevan" diye ağlayarak yurduna hasret duyduğunu, tek isteğinin ise son bir kez Erivan'a gidip, Göğmescit'te namaz kılmak olduğunu söylediğini ifade ederek, şunları söyledi:

"Babaannem, 1920 yılında Erivan'ın Tepebaşı Mahallesi'ndeki Göğmescit Camisi yakınında yaşamaktaydı. Ermeniler, Rusların desteğiyle Erivan'a girince, Türkler kaçmaya başlıyor. Babaannem, 5 yaşındaki çocuğu ve kocasıyla birlikte Ermeni saldırısından kurtulmak için evini bırakarak, Aras Nehri'ne doğru kaçıyor. Amaçları, nehri geçip İran'a gitmek. Fakat, yolda Ermeni çetecilerinin saldırısına uğruyorlar ve eşini kaybediyor. Nehrin kıyısında kocasını kanlar içerisinde bırakarak, 5 yaşındaki kızıyla karşı tarafa geçip İran'a gidiyor ve orada yaşıyor. İran tarafında, yine Ermeni mezaliminden kaçan babasıyla karşılaşıyor. Babası, kendisini bir köydeki yakınlarına teslim edip, gidip karısını ve diğer kardeşlerini getireceğini söylüyor. Babası da maalesef Erivan tarafına geçince öldürülüyor. Bu kaçış sırasında binlerce Azerbaycan Türkü, Aras Nehri'nde Ermeni çeteciler tarafından şehit ediliyor, Aras Nehri kan gölüne dönüyor."

Ünsal, yüreği memleketinde kalan insanların sesi olmaya çalıştığını belirterek, Ermenilerin yıllardan beri Türk düşmanlığı yaptığını söyledi.

Türk milletinin asil bir millet olduğunu ve hiçbir millete soykırım yapmadığını vurgulayan Serdar Ünsal, "Ermenilerin gerçek soykırımcı olduğunu biz 21. yüzyılda Hocalı'da, Azerbaycan'da görmekteyiz. Ermeniler, Hocalı'da çoluk, çocuk demeden masum insanları katletmiştir. Halen Azerbaycan'ın topraklarının bir kısmı işgal altındadır, 1 milyondan fazla insan yurdundan kaçmış, perişan halde yaşamaktalar. Ermeniler, yaptıkları soykırımla Nazileri bile geçmiş" diye konuştu. 

Son Güncelleme: 25.04.2015 17:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.