09 Nisan 2016 Cumartesi 17:13
Ermenistan'ın Saldırıları Sınır Hattında Kınandı

Ermenistan'ın Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ ve Nahçivan bölgelerine düzenlediği saldırılar, Türkiye-Ermenistan sınır hattında kınandı.

Iğdır'da bir araya gelen yaklaşık 3 bin kişi, Ermenistan'ın, işgal altında tuttuğu Dağlık Karabağ'daki cephe hattı ile Azerbaycan'a bağlı Nahçivan Özerk Cumhuriyeti'ne yönelik saldırılarını protesto için Türkiye-Ermenistan sınırının sıfır noktasında bulunan Alican köyüne, ellerinde Azerbaycan ve Türk bayraklarıyla yürüdü.

Yoğun güvenlik önlemleri altında yapılan ve Ermenistan aleyhine sloganların atıldığı protesto yürüyüşü, Türkiye tarafından Ermenistan'ın Dağlık Karabağ'ı işgaline tepki olarak 1993'ten bu yana kapalı tutulan Alican Sınır Kapısı'na 50 metre kala güvenlik güçlerince oluşturulan barikatla durduruldu.

Grup, yürüyüş sonunda, Türkiye ve Azerbaycan'da şehit düşen güvenlik güçleri için Kur'an-ı Kerim okuyarak, Dağlık Karabağ'ın yeniden Azerbaycan topraklarına dahil olması için dualar etti.

Grup adına açıklama yapan Tan Demirkaya, Ermenistan'ın, iki ülke arasında alınan ateşkes kararına rağmen Azerbaycan ve Nahçivan'ın sınır köylerine saldırı gerçekleştirdiğini, Türk düşmanı ülkelerin ise bunu görmezden geldiğini ifade etti.

Türk milletinin tarih boyunca hiç kimseye boyun eğmediğini dile getiren Demirkaya, şunları kaydetti:

"Azerbaycan'da ayağa kalkan yiğitler, bize 'gardaş' dediğinde bizler Azerbaycan'ın, Nahçivan'ın bir karış toprağı için canımızı vermeye hazırız. Ermeni, Rus ve hangi terör örgütü olursa olsun, biz Türkler bir ölür, bin diriliriz ama asla bir karış toprağımızdan vazgeçmeyiz."

Eylem yapılan açıklamanın ardından sona erdi.

Son Güncelleme: 10.04.2016 14:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.