12 Mayıs 2015 Salı 19:09
Göçmen kuşlar kayıt altına alınıyor

 IĞDIR  - Iğdır'daki Aras Kuş Halkalama İstasyonunda görevli veterinerler, göçmen kuşları kayıt altına alıyor. 

Sıcak bölgelere giden göçmen kuşlar, göç yolundaki belli noktalarda yakalanarak inceleniyor. Iğdır ve Kars sınırında Aras Nehri'nin kenarında bulunan Kuş Halkalama İstasyonunda görev yapan veterinerler de her gün yüzlerce kuşun bilgilerini kaydediyor. 

İstasyon çevresindeki ağlarla yakalanan kuşların ilk olarak türünü belirleyen veterinerler, daha sonra kanat uzunluğunu ve diğer ölçümlerini yaparak kuşlara halka takıyor.

İstasyondaki işlemlerin ardından göçlerine devam eden kuşlar, yaz dönemini geçirecekleri bölgelere gidiyor.

Iğdır Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Mete Türkoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, farklı türlerdeki kuşların Iğdır üzerinden batı ve güney bölgelerine göç ettiğini söyledi. 

Kuşların, göç yolunu belirlemek amacıyla halkalandığını anlatan Türkoğlu, şöyle konuştu:

''Tüm dünyada kuşların göçü başladı. Biz de bu göç rotasını öğrenebilmek amacıyla bu işlemi yapıyoruz. Dünyanın bütün ülkelerinde kuş halkalama istasyonu var ve hepsi de birbiriyle bağlantı içinde. Burada halkaladığımız bir kuş, daha sonra başka ülkelerde yakalanınca bize geri bildirim yapılıyor. Bu sayede hangi kuş türüne hangi güzergahta rastlayacağımızı tespit etmiş oluyoruz.''

Göçmen kuşlar kayıt altına alınıyor

Göçmen kuşlar kayıt altına alınıyor

Göçmen kuşlar kayıt altına alınıyor

Son Güncelleme: 12.05.2015 19:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.