29 Temmuz 2016 Cuma 17:28
Iğdar'da FETÖ ye Tepki

 Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'da gerçekleştirmeyi amaçladığı darbe girişimi sırasında sokaklara inen ve yapılan protestoları destekleyen sivil toplum kuruluşu temsilcileri AK Parti Iğdır İl teşkilatında bir araya geldi.

AK Parti İl Başkanı Ahmet Tutulmaz, il binasında yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişiminde STK'ların ilk andan itibaren tepkilerini ortaya koyduğunu söyledi.

Olayın en başından beri tepki gösteren, demokrasi nöbetinde meydanlarda olan, halkın iradesinin yansıtılması noktasında azami gayret gösteren STK yönetici ve üyelerine teşekkür eden Tutulmaz, "Biz eğer o meydanlarda varsak, sesimiz gür çıkıyorsa bu birazda sizlerin sayesinde oluyor. Sivil toplum kuruluşlarının bu birlikteliği ve sahalarda yer alması bizi memnun etmiştir." diye konuştu.

Sivil toplum kuruluşlarını, demokrasi nöbeti bitene kadar meydanlarda görmek istediklerini belirten Tutulmaz, şunları söyledi:

"Bu darbe girişimi veya darbe girişimi olarak kastedilen cinnet hali, Recep Tayyip Erdoğan'a veya AK Parti'ye yönelik bir girişim değildi. Bu 78 milyon insanımıza yöneltilen bir kasıttı. Allah'a şükür amacına ulaşamadı. 78 milyonun tamamına kastedilen bu belayı, bu sorunu da hep beraber defettik. O akşam sahaya çıkıp gövdesini siper eden kurşunlara karşı canını ortaya koyan en teknolojik silahlara karşı milli iradenin temsiliyetini ortaya koyan halkımız, sadece AK Parti'ye oy veren veya üyeleri değildi. Orada bütün kesimler canlarını ortaya koydular."

İl Başkan yardımcısı Umut Yılmaz da, kendileri için darbenin panzehiri ve en büyük destekçilerin halktan sonra sivil toplum kuruluşları olduğunu ifade etti.

Darbe girişiminde STK'ların gücünü hissettiklerini aktaran Yılmaz, "Bu güce istinaden önümüzdeki çalışmalarda STK temsilcilerinden fikir, öneri ve destek rica edeceğiz. AK Parti ailesi olarak elbetteki eksiklerimiz olabilir, bunları sizlerle daha sık bir araya gelerek en aza indirme hedefindeyiz." şeklinde konuştu.

 

Son Güncelleme: 29.07.2016 17:53
Anahtar Kelimeler:
ığdırSTK AK Parti
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.