10 Mayıs 2016 Salı 11:47
Iğdır Dağlarına 90 Bin Fidan Dikildi

Karasu-Aras dağları Orman Genel Müdürlüğü tarafından dikilen 90 bin fidanla yeşillendi.

Iğdır Orman İşletme Müdürlüğünce, bitki örtüsünün az olduğu dağlık bölgelerde yaşanan erozyonların önüne geçmek için Kars'ın Kağızman ilçesi ile Iğdır'ın Tuzluca ilçesi arasında bulunan yüksek kesimli alanlarda çalışma başlatıldı.

Sürdürülen çalışmalarda teraslama yapılarak önce toprak kayması engellendi. Yaklaşık 170 bin hektar alanda yürütülen çalışmalarda, 90 bin adet Karaçam, Akçaağaç, Karaağaç, Sarıçam, Akasya ve Aylantus türü fidanlar toprakla buluştu.

Iğdır Orman İşletme Müdürü Hasraf Aka, yapılan çalışmayla geçmiş yıllarda yaşanan erozyonların tamamen engellendiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Iğdır Türkiye'de en az ormanı olan bir il. Daha önce 161 hektar ormanı varken son birkaç yıl içerisinde bunu 900 hektarın üzerine çıkardık. Bugüne kadar 7 binin üzerinde alanda sel kontrol, ağaçlandırma ve erozyon çalışması yapıldı. Bu çalışmadan önce sel sularıyla taşınan rüsubat kanalları dolduruyordu, evlere, ahırlara zarar veriyordu. Bu çalışmadan sonra hem erozyon durduruldu hemde sel sularının verdiği zararlar engellenmiş oldu." diye konuştu.

Son Güncelleme: 12.05.2016 16:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.