30 Temmuz 2016 Cumartesi 00:13
Iğdır'da bayraklı Yürüyüş

 Iğdır'da yaklaşık 5 bin kişilik grup, FETÖ'nün darbe girişimini protesto için bayraklı yürüyüş yaptı.

Tansu Çiller Caddesi'nden başlayan yürüyüş, demokrasi nöbetinin sürdüğü Atatürk Caddesi'ndeki Iğdır Valiliğine kadar sürdü.

Vatandaşlar yürüyüş esnasında sık sık, "Vatan sana canım feda", "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları attı.

Iğdır Valiliği önünde konuşma yapan AK Parti İl Başkanı Ahmet Tutulmaz, kentteki her kesimin darbe girişimine karşı durmak için bir araya geldiğini, bu tablonun ülke genelinde sergilendiğini söyledi.

Binlerce kişinin tek yürek halinde hainlere karşı durmasının sevindirici olduğunu belirten Tutulmaz, "İşte bu gün AK Parti'si ile MHP'si ile ve diğer siyasi partilisi ile yine Iğdır'ımız birlik ve beraberliğine, kardeşliğine, bayrağına, toprağına ve vatanına olan sevgisini ortaya koymuştur. Ben bu dayanışmanızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum, şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum." dedi.

MHP Iğdır İl Başkanı Üstün Eğrice de yapılanın bir terör saldırısı olduğunu dile getirdi.

Bunun halka, demokrasiye yapılmış bir terör saldırısı olduğuna dikkati çekenç Eğrice, "Bunun başındakiler emperyalist güçler, başta Amerika ve sonrasında piyonu Fethullah Gülen'dir. Bu vatan öyle kolay kazanılmadı ki üç beş çapulcuya bırakılsın. Bu vatanın her toprağında, her karşında kanımız var. Öyle bir avuç çapulcuya da bırakılmaz." diye konuştu.

Program sonunda Iğdır Ehlibeyt Alimler Birliğince FETÖ saldırısında şehit olanlar için Kur'an-ı Kerim okundu.

Iğdır İl Emniyet Müdürlüğünce düzenlenen bayrak yürüyüşüne, Iğdır Valisi Ahmet Turgay Alpman, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Kahraman Dikmen, 5. Hudut Alay Komutanı Piyade Albay Murat Demirkıran ve İl Emniyet Müdürü Yüksel Babal da katıldı.

Son Güncelleme: 05.08.2016 16:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.