23 Temmuz 2016 Cumartesi 09:23
Iğdır'da FETÖ Protesto Edildi

Iğdır'da bir araya gelen yaklaşık 5 bin kişilik kalabalık, FETÖ'nün darbe girişimini protesto etti.

Iğdır Valisi Ahmet Turgay Alpman, AK Parti Milletvekili Nurettin Aras ve AK Parti İl Başkanı Ahmet Tutulmaz'ın da aralarında bulunduğu kalabalık, slogan atıp tekbir getirdi.

İl Başkanı Tutulmaz, darbe girişimini engellemek uğruna şehit olan 246 kişi için kalabalıktan fatiha okumalarını isteyerek başladığı konuşmasında, "15 Temmuz gecesi, bu vatanın birliği ve beraberliği için tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Cumhuriyet'in kurulduğundan bu yana, ne zaman birlik ve beraberliğimizi sağladıysak, ne zaman bütünlüğümüzü muhafaza ettiysek, ne zaman ülkemiz demokrasi, ekonomi ve uluslararası ilişkiler noktasında emin adımlar attıysa muhakkak bir engelle karşılaşıyor." dedi.

Toplanan kalabalığın, ellerindeki bayraklarla darbe girişiminin 8. gününde onurlu bir şekilde zulme dur demek için bir araya gelen kahramanlar olduğunu belirten Tutulmaz, "Malasef 80 yıldır bu ülke 10 yılda bir sürekli bir darbeyle karşı karşıya kalmaktadır. Bu darbeler ülkemize, insanlarımıza, birliğimize ve beraberliğimize kasteden hain planlardır. Bu darbeleri yapanlar hem dünyada hem de ahirette cezalarını buluyorlar ve bulacaklar. Darbe girişiminin başladığı andan itibare halkımız iradesini ortaya koymuştur. Halkımız ilk kez kendi seçtiği baş komutanının emriyle sahalara inmiştir. Halkımız bugüne kadar darbecileri vicdanında cezalandırmıştır. Ama bu son darbe girişiminin çok daha farklı bir özelliği var. Halkımız 15 Temmuz'da darbecileri peşinen cezalandırmıştır. Bu girişim siz değerli vatandaşların mücadelesiyle anında püskürtülmüştür." diye konuştu.

AK Parti Milletvekili Aras ise, "Bunlar milletin geleceğine kastettiler. Bunlar, milletin parasıyla alınan uçaklarla, bombalarla, tanklarla milletimizin üzerine yürüdüler. Dini rituelleri de kullanan bu grup, bu haydut, ruh hastası, caniler hiç bir kutsalı dinlemediler." dedi.

FETÖ ve diğer terör örgütlerinin emperyalist güçler tarafından Türkiye'nin ilerlemesini durdurmak için ortaya çıkarılmış örgütler olduğunu savunan Aras, "Bunlar dış güçlerin maşasıdır. Ülkemizin istikbalini, çocuklarımızın geleceğini karartmaya çalışan maşalardır. Batının yapmak istediği şey, çok iyi giden, mazlumların umudu olan Türkiye'yi sendeletmektir. Bunu da Recep Tayyip Erdoğan'ı götürerek yapabilirler. Hedefte başkomutanımız vardı. Ben her zaman söyledim, Recep Tayyip Erdoğan bu ülkeye Allah tarafından gönderilmiş bir nimettir. Bu ülkede yaşayan bütün halklar için nimettir, hepimiz Allah'ın gönderdiği nu nimetin kıymetini bilmeliyiz." diye konuştu.

Olağan üstü hal ilan edilmesiyle Türkiye'nin tüm parazitlerden temizleneceğine dikkati çeken Aras, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bunların dinle, imanla, Allah'la hiç bir alakaları yok. İnsanı öldürme yetkisi hiç kimseye verilmemiştir. Gözlerini kırpmadan, hünharca, canice katliamlara giriştiler. En mukaddes hak yaşama hakkıdır. Siz bu milletin vergileriyle alınan uçakları kaldırıp milletin başına bomba döküyorsunuz. Bunun İslam'la bir ilgisi var mı ? Bu ölen insanların ne günahı vardı ? Herkes bilmelidir ki bu mücadele Haç ile Hilal'in mücadelesidir. Hilal galip gelecektir, çünkü hilale inananlar hak yoldadır. Yolumuz haktır, bariyerlerini hepsini Allah'ın izniyle birer birer aşacağız."

Son Güncelleme: 23.07.2016 12:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.