17 Mart 2016 Perşembe 19:08
Iğdır'da Öğretmene Şiddet Kınandı

Iğdır'da, Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen tarafından düzenlenen basın açıklamasıyla Tuzluca ilçesinde bir öğretmene uygulanan şiddet protesto edildi.

Tuzluca Milli Eğitim Müdürlüğü önünde bir araya gelen gruptakiler, "öğretmene uzanan eller kırılsın" ve "öğretmene şiddete hayır" sloganı atarak belediye meydanına yürüdü.

Burada gurup adına açıklama yapan Memur-Sen Iğdır İl Başkanı Malik Akşit, devletin vatandaşla buluştuğu en uç nokta olan öğretmenlerin şiddetle karşı karşıya kaldığını söyledi.

Yaşanan saldırıyı anlatan Akşit, şöyle konuştu:

"11 Mart 2016 tarihinde kontrolünü kaybetmiş bazı veliler, sopalarla Tuzluca Kurtuluş Ortaokulu personellerine saldırarak eğitimcileri linç etmeye çalışmışlardır. Olayı engellemeye çalışan Müdür Yardımcısı Ertunç Altundağ'ı darp ederek okula zarar vermişlerdir. Eğitimcilerin sağduyulu yaklaşımlarına rağmen işin dozajını artırarak okulun tüm personeline yönelik darba girişmeye çalışan bu kendini bilmez şahıslar, okul yönetiminin metanetiyle engellenmişlerdir. Öğrenciye dayak atıldığı iddiasıyla yapılan saldırıda yapılan sağlık kontrollerinden sonra öğrencinin sağlığının iyi olduğu ve hiçbir darp izi olmadığı anlaşılmıştır. Buna karşın Ertunç Altındağ adlı meslektaşımız menfur olay sonrası darp raporu almak zorunda kalmıştır."

Milli Eğitim Bakanlığının bir an önce öğretmene şiddet sorununu çözecek tedbirler alması gerektiğini söyleyen Akşit, şöyle devam etti:

"Okullarda şiddetin değil şefkatin yeşermesi gerekir. Her saldırıdan sonra bu son olsun temennisiyle bitirdiğimiz açıklamalarımıza rağmen şiddet olaylarının maalesef arkası kesilmemektedir. Okullarımızın bu şekilde saldırılarla anılır olması bizleri derinden yaralamaktadır. Tehdit ile başlayıp darp etme ve yaralamaya kadar giden şiddet davranışları öğretmenlerimizin sağlıklı bir ruh hali içinde derse girme ve öğrencileri ile buluşmalarının önündeki en büyük engel olarak ortaya çıkmaktadır."

Iğdır'da

Iğdır'da

Son Güncelleme: 17.03.2016 19:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.