02 Mart 2016 Çarşamba 13:13
Iğdır'da Terör Örgütü Operasyonu

Iğdır'da, bölücü terör örgütüne yönelik operasyonda 13 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Iğdır Merkez İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, jandarma özel harekat ve komando birliklerinin de katılımıyla Hoşhaber beldesinde operasyon düzenledi.

Belirlenen adreslerde ve Hoşhaber Belediyesi, ek hizmet binası ile belediyeye ait araçlarda arama yapan ekipler, çok sayıda dokümana el koydu.

Operasyonda, Hoşhaber Belediyesinin başkan vekili Kasım Ağgün, belediye başkan yardımcısı Nurcan Param, belediye meclis üyeleri M.E.Y, H.T. ve A.K. ile belediyede şoförlük yapan Y.Ç. ve muhasebe memuru O.A, "PKK terör örgütüne finans sağladıkları", Hoşhaber İlkokulu'nda öğretmen olan F.Ç ile beldede yaşayan B.K, S.P, E.E, S.Y. ve B.K. de "terör örgütüne yardım, yataklık ve terör örgütünün propagandasını yapmak ile milislik" suçlarından gözaltına alındı.

Soruşturma kapsamında haklarında yakalama kararı olan ancak adreslerinde bulunamayan 2 belediye meclis üyesinin ise arandığı öğrenildi.

Gözaltına alınan şüpheliler, sağlık kontrollerinin ardından Iğdır İl Jandarma Komutanlığına götürüldü.

Hoşhaber Belediye Başkanlığı görevini yürüten Ali Çam da geçen yıl ekim ayında, Ağrı Dağı'ndaki Korhan Yaylası'nda sözde "barış çadırı" kuran kişilere yönelik operasyon sonucu tutuklanmış ve İçişleri Bakanlığınca görevinden uzaklaştırılmıştı.

Son Güncelleme: 02.03.2016 22:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.