25 Şubat 2016 Perşembe 19:48
Iğdır'da 'Yere Ve Göğe Sığmayan Hocalı Feryadı' Konferansı

Iğdır'da, Hocalı Soykırımı'nın yıl dönümü nedeniyle konferans düzenlendi.

Iğdır Eğitim Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Aralık Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen "Yere ve Göğe Sığmayan Hocalı Feryadı" konferansında konuşan Iğdır Belediye Başkanı Bayram Teksay, Müslümanların birlik ve beraberlik içinde yaşaması gerektiğini belirterek, "Birlik olmadığı sürece Hocalı Katliamı yaşanmaya devam edecektir. Umarım Müslümanlar bu uykudan uyanır, birlik içinde olurlar. Hocalı faciası gibi facialar tekrar olmaz" dedi.

Iğdır Azerbaycan Konsolosu Fariz Caferov ise Ermeni mermisinden, güllesinden ve süngüsünden sağ çıkan Hocalıların ömürleri boyunca manevi ve psikolojik acı içerisinde yaşamaya mahkum olduklarını söyledi.

Katliamın gece ve planlı bir şekilde aniden gerçekleştirildiğini vurgulayan Caferov, şunları kaydetti:

"Şehirdeki sivillere çıkış koridoru verilmemiştir. Rehineler amansız işkencelere maruz kalmış, rehine olarak alınan insanların büyük bir çoğunluğu Ermeniler tarafından gizlenmiş, onlarla ilişkin bilgi verilmemiştir. Cesetlere karşı insanlık dışı davranışlar sergilenmiş ve türlü hakaretler edilmiştir. Kadın, yaşlı ve çocuklara karşı acımasızlık gösterilmiştir. Sonuç olarak Hocalı şehri yerle bir edilmiştir. Maalesef 24 yıl önce Hocalı Soykırımı'nı yapan Ermeni vandallar halen uluslararası hukuk tarafından yargılanmamıştır. Azerbaycan Hocalı faciasına neden olan Ermeni cellatlarının cezalandırılması için tüm çabalarını bundan sonra da sürdürecektir."

Son Güncelleme: 25.02.2016 20:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.