21 Mart 2016 Pazartesi 18:08
İşadamları Yatırım İçin Iğdır'da

 Iğdır'da düzenlenen etkinlikle farklı şehirlerden davet edilen işadamlarına kentin yatırım imkanları tanıtıldı.

Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) ile Azerbaycan Dil, Tarih ve Kültür Birliğince düzenlenen etkinlikle çeşitli illerden 67 işadamı Iğdır'a geldi.

Iğdır'dan da 25 işadamının katılımıyla Iğdır Ticaret Odası'nda düzenlenen toplantıyla kentin yatırım imkanları işadamlarına anlatıldı.

AK Parti Iğdır Milletvekili Nurettin Aras, toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin doğalgaz ve petrol olmadığını, sahip olduğu en büyük zenginliğin insan kaynağı olduğunu belirtti.

Hükümetlerinin gerekli reformları yaparak, işadamlarının önünü açmak için çalıştığını ifade eden Aras, Iğdır'da da birçok önemli gelişmenin olduğunu söyledi.

İşadamlarının nevruz bayramını kutlayan ve terör saldırılarını kınayan Aras, şunları kaydeti:

"Bu bayram birlik ve beraberliğin bayramıdır ama ne yazık ki bölgemizde terör olayları yaşanmakta, insanlarımızın refah düzeyi düşürülmekte, huzursuzluk yaratılmakta ve insanlar birbirlerine karşı düşman haline getirilmektedirler. Bunu ben kınıyorum, hepimizin de kınaması lazım. En mukaddes hak, yaşama hakkıdır. Mesele özgürlükse dünyada hiçbir yerde olmadığı kadar biz bu ülkede özgürüz. İslam ülkeleri içinde burası bir numune ülkedir. Avrupa'da 3 yıl yaşadım orada olmayan bir çok özgürlük burada var."

Aras, Türkiye'nin hiç bir zaman teröre boyun eğmeyeceğini belirterek, "Ülkenin gündeminden bu terörü çıkaracağız, çok kararlıyız. Bölgede yaşayan Kürt kardeşimize teşekkür etmek istiyorum, zira kanlı terör örgütüne destek vermemişlerdir. Operasyonlar bölge insanıyla kanaat önderleriyle sivil toplum örgütleriyle başarılı bir şekilde devam etmektedir. Bundan sonra inşallah yapılacak birşey varsa yapılacaktır" dedi.

Azerbaycan Dil, Tarih ve Kültür Birliği Başkanı Ziya Zakir Acar da toplantıda yaptığı konuşmayla Iğdır'ın yatırım yapılabilecek tarihi ve turistik alanları ile tarım alanları hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Son Güncelleme: 21.03.2016 19:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.