02 Nisan 2015 Perşembe 17:31
İstanbul Adliyesi'ndeki terör saldırısı

IĞDIR  -  İstanbul Adliyesi'ndeki terör saldırısında şehit olan Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz, daha önce görev yaptığı Iğdır Adliyesi'ndeki meslektaşlarınca düzenlenen törenle anıldı.

Iğdır Cumhuriyet Başsavcılığı ve Iğdır Barosu tarafından düzenlenen tören kapsamında adliye binası önünde cübbelerini giyerek toplanan yargı mensupları, Kiraz için saygı duruşunda bulundu. 

İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Iğdır Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Mustafa Yılmaz, Kiraz'ın menfur bir terör saldırısı sonucunda odasında görevi başında şehit edildiğini söyledi.

Bu olayın, tüm ülkeyi derinden yaraladığını belirten Yılmaz, "Bu alçakça bir terör saldırısıdır. Milli birliğimize ve beraberliğimize yönelik her türlü saldırıyı kınıyoruz. Savcımız, burada geçmişte görev almıştı. Buradaki savcılar, hakimler ve avukatlar olarak kendisini dualarla anıyoruz" dedi.

Yılmaz, savcı Kiraz'ın 2004 ve 2006 yılları arasında Iğdır'da görev yaptığını anımsattı.

Bu tür olayların bir daha yaşanmamasını temenni ettiğini vurgulayan Yılmaz, "Ailesine metanet diliyoruz, herkesi derinden üzen bir olay. İnşallah böyle olaylar yaşanmaz, bu olay arkasından yeni olayları getirmez inşallah. Ailesinin yaşadığı acıyı, bizden daha iyi anlayan yoktur" ifadelerini kullandı. 

Yılmaz, adliyede güvenlik tedbirlerini yeniden gözden geçireceklerini belirterek, "Millet olarak sağduyulu olmamız lazım. Şu an da çok üzgünüz gerçekten. Biz de kendi adliye binamızdaki güvenlik önlemlerini tekrar gözden geçireceğiz. Elimizden geldiğince tedbirlerimizi artıracağız. İnşallah bu tür olaylar bir d

Son Güncelleme: 02.04.2015 17:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.