07 Şubat 2016 Pazar 12:58
Müftülük, Şiddete Karşı Mücadelede Kadınlara Destek Oluyor

 Iğdır Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosunca açılan kurslarda yüzlerce ev kadınına, başta şiddet olmak üzere aile hayatını tehdit eden ve eşler arasında huzuru, güveni bozan unsurlarla mücadele yolları öğretiliyor.

Kurslarda kadınlara, "Evlilik öncesi eğitim", "Kız çocuklarımıza sahip çıkalım", "Şiddet benim kaderim değil", "Şiddeti değil huzuru istiyorum" ve "Cehalet kaderimiz değil" başlıkları altında haftada beş gün, günde 2 saatlik eğitim veriliyor.

Iğdır Müftülüğü Din Hizmetleri ve Eğitimi Müdürü Salim Taşkın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eğitimin meyvelerini şimdiden almaya başladıklarını söyledi.

Özellikle eğitim düzeyi düşük kadınların hedef kitli olduğunu belirten Taşkın, Doğu Anadolu bölgesinde yaşayan kadınların birçoğunun yeterli eğitimi almadığı için çocuk eğitiminde yetersizlik hissettiklerini ve şiddete maruz kaldıklarını ifade etti.

İl Müftüsü Cüneyt Kulaz tarafından yapılan girişimle başlatılan eğitim programının hedef kitleye başarıyla ulaştığını belirten Taşkın, "Aile ve Dini Rehberlik Bürosu, genelde ailede oluşan sorunlar, aileye yönelik faaliyetlerle ilgilenir. Evlenmeden önce dini ve ahlaki bilgi sahibi olmayanları, çocukların yetiştirilmesi ve aile içi şiddet gibi konularda bayanlara yardımcı olmaya çalışıyoruz" dedi

Eğitimin kadınlar için aynı zamanda sosyal aktivite olduğunu da kaydeden Taşkın, şunları söyledi:

"Bayanları kendi araçlarımızla getiriyoruz. Eğitimlerini aldıktan sonra yine araçlarla mahallelerine bırakıyoruz. Bu hem kadınların toplu olarak katılımını sağlıyor hem de birlikte hareket edildiği için eğitimler daha verimli oluyor. Eğitimi alan kadınlar çok dua ediyorlar, çok bilgi sahibi olduklarını ifade ediyorlar. Evlerinde akıllarına takılan konuları soruyorlar. Katılımcı bayanlara çeşitli ikramlarımız ve hediyelerimiz oluyor."

Eğitmen Kudret Koçyiğit ise "Annelik ve çocuk eğitimi 8 hafta sürüyor. Buradaki amacımız annelere, anneliğin bir sanat olduğunu, en büyük sanatın insan yetiştirmek olduğunu anlatmak. Çocuklarıyla iletişime geçerken yaşadıkları sıkıntılarda yardımcı olmaktı. Seminerlerde, çocuklara ceza vererek değil dünyalarına girip vicdanlarına hitap ederek eğitimi anlatıyoruz. Mahremiyet konusunda eksik kaldığımız hassasiyetleri anlatmaya çalıştık. Her bir seminerde farklı konular işledik. Annelerimize yaşadıkları problemleri çözme noktasında yardımcı olacak bilgiler vermeye çalıştık" diye konuştu.

Son Güncelleme: 07.02.2016 19:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.