13 Nisan 2015 Pazartesi 18:31
Papa Franciscus'un Ermeni iddialarıyla ilgili sözleri

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel Başkanı Göksel Gülbey, "24 Nisan'da Dünya Kiliseler Birliği toplantısı yapılacak ve orada sözde soykırımda öldüğü öne sürülen 1,5 milyon Ermeni'ye 'aziz' yani şehit unvanı verilecek. Bu, Türkiye açısından önemli bir sorundur" dedi.

Gülbey, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Papa Franciscus ve Ermeni temsilcilerin 1915 olayları konusunda Vatikan'daki Aziz Petrus Bazilikası'nda düzenlenen ayinde dile getirdiği ifadeleri, "komik" olarak nitelendirdi.

Papa'nın, tarihçilerin dahi görüş birliğine varamadığı bir konuda açıklama yaptığını anımsatan Gülbey, dini bir makamın bu şekilde siyasete ve yalana alet edildiğini söyledi.

Gülbey, Papa'nın yaptığı konuşmanın çok önemsenmemesi gerektiğini vurgulayarak, "24 Nisan'da Dünya Kiliseler Birliği toplantısı yapılacak ve orada sözde soykırımda öldüğü öne sürülen 1,5 milyon Ermeni'ye 'aziz' yani şehit unvanı verilecek. Bu, Türkiye açısından önemli bir sorundur" ifadelerini kullandı.

Alınacak bu kararla, soykırım iddialarının Türkiye ve Ermenistan arasındaki bir mesele olmaktan çıkacağına dikkati çeken Gülbey, Hristiyan aleminin toplu olarak Türkiye'yi karşısına alacağını bildirdi.

Gülbey, Hristiyan aleminin, soykırım iddialarını kabul etmesi için Türkiye üzerinde baskı uygulayacağına değinerek, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin artık Papa'ya cevap vermeyi bırakması, 24 Nisan'da yapılacak olan toplantıya odaklanmamız lazım. Dünya Kiliseler Birliği toplantısındaki açıklama çok önemli. Oradaki toplantıya tüm Hristiyan mezheplerinin kiliseleri katılacak. Burada soykırımı tanıma kararı alınacak. Öldüğü öne sürülen Ermeniler de şehit sayılacak ve konu Hristiyan aleminin sorunu olarak görülecek. Yani karşımızda tam bir haçlı zihniyeti var. Bu konuda gerekli adımlar atılmalı ve bu engellenmelidir."

Son Güncelleme: 13.04.2015 18:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.