19 Nisan 2016 Salı 15:53
Tarihi Kervansarayda Kutlu Doğum Haftası

Iğdır'da 700 yıllık Selçuklu dönemi eserlerinden Ejder Kervansarayında Kutlu Doğum Haftası etkinliği düzenlendi.

Iğdır merkeze bağlı Kervansaray köyünde İl Müftülüğünce düzenlenen ve yaklaşık bin kişinin katılım gösterdiği etkinlikte, öğrenciler ve il müftülüğü personelinden oluşan gruplar tarafından ilahi ve şiirler okundu, slayt gösterisi yapıldı.

Iğdır Valisi Davut Haner, etkinlikte yaptığı konuşmada, "Yüzlerce yıldır Peygamber'in getirdiği bu yüce dinin bayraktarlığını yapan bu büyük milletin fertleri olarak, ecdat yadigarı olan bu mekanda böylesine anlamlı bir programı yaptığımız için Allah'a şükrediyoruz." dedi.

Hz. Muhammed'in en büyük savaşının cehalet ve fitneye karşı olduğunu, bundan dolayı çocukları cehalet ve fitneden uzak tutmak gibi bir sorumlulukları olduğunu ifade eden Haner, şunları söyledi:

"Buralarda tutunmak için bu dinin mensupları olarak çok bedeller ödedik, çok istilalara, çok düşman saldırılarına el birliğiyle kendimiz karşı koyduk ve Allah'a şükür bugün üzerinde ezanlar okunan bu topraklarda kardeşçe yaşıyoruz. Tabi şeytan boş durmuyor, bizlere bunu çok görenler var ama bugüne kadar nasıl el ve gönül birliği yapmışsak bundan sonra da bu toprakları barış ve islam yurdu olmaktan çıkarıp başka yurtlar etmek, kan gölüne çevirmek isteyen her türlü fitneye ve cehalete karşı bu güzel Peygamber'in getirdiği inançtan ilham alarak, onun verdiği manevi güçle, el birliğiyle karşı koyacağız ve her türlü fitne, her türlü cehalet yıkılacak."

Program sonunda katılımcılara gül ve Hazreti Muhammed'in hayatını konu alan kitaplar dağıtıldı.

Son Güncelleme: 20.04.2016 18:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.