30 Nisan 2015 Perşembe 16:23
Tedavi edilen kuş doğaya bırakıldı

Iğdır'da yaralı olarak bulunduktan sonra tedavi edilen kuş doğaya bırakıldı.

Bir süre önce Iğdır Orman ve su işleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yaralı halde bulunan ve uçma yeteneğini kaybetmiş olan yırtıcı familyasından olan "saz delicesi" türündeki, Kars Kafkas Üniversitesi Veterinerlik Fakültesinde tedavi edildi.

Yaralı kuş, Iğdır Orman ve Su işleri Müdürü Mete Türkoğlu, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hamdi Görkem Gençtürk, Iğdır Emniyet Müdürü Yüksel Babal, Kuzey Doğa Bilim Koordinatörü Emrah Çoban tarafından üniversiteye ait bir arazide doğaya bırakıldı.

Iğdır Orman ve Su işleri Müdürü Mete Türkoğlu, "Bir süre önce bulduğumuz, uçma yeteneğini kaybeden saz delicesinin gerekli tedavisini yaptırdık. Doğaya bırakıyoruz. Bu kuşlar çiftçi dostu olarak bilinir. Genelde tarla farelerini ve arazilerdeki zararlı sürüngenleri yiyerek beslenir. Taşlık ve ormanlık alanlarda yaşamlarını sürdürürler" dedi.

Son Güncelleme: 30.04.2015 16:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.