14 Şubat 2018 Çarşamba 10:52
Iğdır'da Kulaklı Orman Baykuşu koruma altına alındı

Iğdır’da vatandaşlar tarafından bulunan Orman Baykuşu koruma altına alındı.

Iğdır’da vatandaşlar tarafından bulunan kulaklı Orman Baykuşu, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

Orman Baykuşu hakkında bilgi veren Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürü Mete Türkoğlu, ağaçlık bölgelerde yaşayan bir kuş türü olduğunu belirtti. Türkoğlu, “Melekli beldesinde bir lokantanın camına çarparak travma geçiren Kulaklı Orman Baykuşu, lokanta sahibi tarafından koruma altına alınarak Doğa Koruma ve Milli Parklar ekiplerine teslim edildi. Veteriner hekim tarafından kontrol altına alınan Kulaklı orman baykuşunun çarpma etkisi ile travmaya bağlı stres altında olduğu, kanadında veya her hangi bir yerinde yaralanma olmadığı, uçma kabiliyetini kaybetmediği, tedavisi ve bakımı yapılarak beslenmesi gözetim süresi bittiğinde yaşam alanı olan Ağaçlık alanda doğaya salınacaktır. Yaklaşık bir yaşında olan sık ağaçlı bölgeleri mesken tutan Kulaklı Orman baykuşu genellikle küçük kuşlar, tarladaki fareler, leşlerle beslenen ve geceleri avlanan gündüzleri görme yeteneği az olduğundan çalılık ve ağaçlar arasına saklanan bir baykuştur” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.