11 Ekim 2013 Cuma 08:05
Ağrıda Yılın İlk İftarı Sağınlar Ailesinden

Ağrı’da Sağınlar ailesi, her yıl kurdukları iftar çadırını bu yıl da açtı.

Ağrı’da mübarek Ramazan ayının başlamasıyla birlikte yılın ilk iftarı açıldı. Yılın ilk iftarını evlerinde açamayan vatandaşlar, Sağınlar iftar çadırına akın etti. İftar çadırı önünde uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar, sıraya girerek akşam ezanının okunmasına kısa süre kala yemeklerini aldılar. Ağrı’nın tek iftar çadırı olan Sağınlar iftar çadırı, bir düğün salonunda açıldı.

Geleneksel olarak 11 yıldır iftar çadırı açan Sağınlar ailesinin açtığı iftar çadırına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Yılın ilk iftarını evden, ailesinden uzakta geçirdiğini ifade eden Kafur Burhankulu, “Ağrı’da iftar çadırının olması güzel bir şey. Öncelikle bugün ilk iftarımızı açtık. Sağınlar'a da çok teşekkür ediyoruz. Burada bir sürü kardeşimiz ilk iftarını açtı. Bu vesile ile emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Öncelikle şunu söylemek istiyorum. Bir tane iftar çadırı yetmeyebilir. Ağrı’nın 150 bine yakın nüfusu var, ayrıca binlerce öğrenci burada eğitim görüyor. Mesela ben de bir öğrenciyim. Annem, babam burada olmadığı için okulun bitmesini beklediğimden dolayı iftar çadırına geldim. Çok güzel yemekte yedik, herkesten Allah razı olsun. Yemeği çok güzel buldum. İnşallah yarın yine geleceğiz” dedi.

"BİZ BİR KİŞİ İLE DEĞİL BİN KİŞİ İLE İFTARIMIZI AÇMAK İSTİYORUZ"

Ağrı’da 11 yıldır iftar çadırı açan Sağınlar ailesi fertlerinden Yılmaz Sağın, iftarlarını bir kişi ile değil bin kişilik bir aile olarak açmak istediklerini söyledi. Sağın, “Sağınlar ailesi olarak her sene düzenlediğimiz iftar çadırını bu sene de düzenledik. Nasip olursa yine binlerce kişiye yemek vereceğiz. Ramazan boyunca inşallah Ağrı halkı ile birlikte iftarımızı açacağız. Bir iftar sofrasında beraber yemek yeme gibi mutlu bir şey yoktur. Biz bir kişi ile değil, bin kişilik aile olarak yemek yemek istiyoruz. Bunu da yaparken aile olarak gurur duyuyoruz. Bu işe diğer insanları da teşvik etmek istiyoruz. Biz aile olarak 11 yıldır iftar çadırı açıyoruz. Bu gelenek olarak da devam edeceğiz” dedi.

Vatandaşlar iftarlarını yaptıktan sonra iftar çadırından ayrıldı.









Son Güncelleme: 15.02.2018 09:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.