20 Haziran 2014 Cuma 16:13
'Peygamber mührünü bilmeyecek kadar cahiller'

Habertürk Gazetesi, uyuşturucuyla mücadele amacıyla kurulan HİSADER adlı derneğin logosunda Peygamber Efendimizin Mührünün kullanılması ile IŞİD’in bayrağıyla ilişki kurularak İslam Düşmanlığı yaptı. Habertürk “Güngören‘de IŞİD tabelası!” başlığıyla HİSADER‘e iftira içerikli bir habere imza attı.

“HEDEFLERİ TÜRKİYE’DEKİ İSTİKRARI BOZMAK”

İlk olarak birkaç ay önce kendilerini Aydınlık Gazetesi’nin hedef gösterdiğini söyleyen Haznedar İslami Araştırma Derneği (HİSADER) Başkanı Volkan Sağlam, “Bizim logomuzda görülen Kelime-i Tevhid ve Peygamber Efendimizin mühründe IŞİD, Irak, Suriye yazıyor mu? Hayır. Peki nasıl oluyor da 15 asırdır kullanılan bir mühür üzerinden biz IŞİD ile bağdaştırılıyoruz. Bunu anlamak mümkün değil. Amaç burada bizim üzerimizden Türkiye istikrarsızlaştırılmak isteniyor. IŞİD ile hiçbir benzerliğimiz yok. Bu haber Türkiye‘nin istikrarını bozmak adına yapılan hamlelerden bir tanesidir. Hedef Türkiye‘deki istikrardır yoksa Haznedar‘da kurulan bir tane dernek değildir. Hedefleri tamamen Türkiye‘deki istikrarın nasıl bozulacağıdır. Haberlerle hem bizi hem de belirli kurumları bir suç altında, bir töhmet altında bırakmaya çalışıyorlar“ dedi.

“PEYGAMBER MÜHRÜNÜ BİLMİYORLAR!“

Habertürk‘ün haberinde kullandığı fotoğrafta Kelime-i Tevhid ve Peygamber Efendimizin mührünü içeren logolarını kullandığını ifade eden HİSADER Başkanı Volkan Sağlam, “Haberde geçen bilgiler tamamen asılsız ve iftiradır. Logomuzdaki yer alan Peygamber Efendimizin mührünü bu zamana kadar birçok yazar ve kurum tarafından kulanılmıştır, hala da kullanılıyor. Bu mührün ve Kelime-i Tevhid‘in ne anlama geldiğini bu haberi yapanların bilmediğini ve dolayısıyla cahilliğini gösteriyor. Bu mühür bizim derneğimize özel bir durum değil araştırın her yerde göreceksiniz. Bu mühür üzerinden bizim derneğimizi hedef haline getirmek istiyorlar“ dedi.

Uyuşturucu ile mücadele etmek için kuruldu

HİSADER’in 2013 Temmuz ayında uyuşturucuyla mücadele amacıyla kurulduğunu ifade eden Volkan Sağlam, “Derneğimizi uyuşturucuyla mücadele adına doğup büyüdüğüm mahallemizde kurduk. Dernek tüzüğümüz gereği öncelikli hizmet alanımız uyuşturucuyla mücadele etmektir. 9 Temmuz 2013 tarihinden itibaren derneğimiz uyuşturucuyla mücadele konusunda ve İslami ilimler çerçevesinde hizmet vermektedir. Bugüne kadar uyuşturucu konusunda afişler, broşürler, kitapçıklar dağıtarak bağımlı insanlara ulaşarak onları bu illetten kurtarmaya gayret gösterdik“ dedi. Sağlam, “Avukatlarımızla görüşerek ilgili haberler hakkında yasal süreci başlatıyoruz“ açıklamasında bulundu.

Son Güncelleme: 05.08.2016 01:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.