18 Mart 2015 Çarşamba 15:35
18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü

KARS (AA) - AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Arslan ve Kılıç, ortak yayımladıkları mesajda, dünyanın hafızasına silinmemek üzere kazınan Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100. yıl dönümünün milletçe büyük bir coşku, heyecan ve gururla kutlandığını belirtti.

İmanın tekniğe meydan okuduğu bu büyük zaferin, tarihi yaldızlayan kutlu bir destan olduğuna dikkati çeken Arslan ve Kılıç, mesajda şu ifadelere yer verdi:

"Bugün tarihe şeref veren kahraman şehitlerimizin ve gazilerimizin aziz hatırasını hep beraber o kutlu destanın birlik ve beraberlik ruhuyla yad etmek bizler için bir vecibedir. Milletimizin bu ihtişamlı zaferinin 100. yıl dönümünü en kalbi duygularımızla kutluyoruz. Çanakkale'de 5. Ordu Komutanı olan Alman General Liman Von Sanders, bir teftiş sırasında Mehmetçiğe 'Niçin savaşıyorsunuz?' diye sorduğunda bütün Mehmetçikten hep bir ağızdan 'Allah rızası için' cevabını alınca, 'Evlatları Allah rızası için çarpışan bir millet ebediyen var olur' yorumunu yapmıştı. İşte ilimizin, yurdumuzun ve İslam coğrafyasının her bir parçasından şehitlerin bağrında yattığı bir yanda Sarıkamış diğer yanda Çanakkale'de birlik ve beraberlik ruhunun cisme büründüğü destanın özünde Allah rızası vardır."

Son Güncelleme: 18.03.2015 15:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.