19 Mayıs 2016 Perşembe 14:13
19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik Ve Spor Bayramı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Kars'ın Sarıkamış ilçesinde düzenlenen törenle kutlandı.

Tören, Gaziler Meydanı'ndaki Atatürk anıtına İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Ali Koçak'ın çelenk koyması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Koçak, burada yaptığı konuşmada, 19 Mayıs’ın Türk milletinin Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün rehberliğinde şaha kalkış günü olduğunu söyledi.

Türk gencinin Atatürk ve silah arkadaşlarından devir aldığı kutsal vatan olan Türk istiklali ve Türk cumhuriyetinin yılmaz bekçisi olduğunu belirten Koçak, "Milli iradenin yaşatılması için hepimize ve özellikle de Atatürk'ün 19 Mayıs'ı armağan ettiği siz gençlere büyük görevler düşmektedir. Unutmayınız ki sizler: Atatürk'ün eserlerinin temel taşısınız. Sözde değil bu özde duygularla Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmet minnet ve saygıyla anıyor; siz gençlerimizin bayramını tebrik ediyorum." diye konuştu.

Daha sonra "Gençlik Haftası" kapsamında düzenlenen tenis, masa tenisi, kurumlar arası voleybol, liselerarası voleybol ve atletizm yarışmalarında dereceye girenlere protokol üyelerince kupa, madalya ve çeşitli hediyeler verildi.

Törene, Belediye Başkanı Göksal Toksoy, İlçe Emniyet Müdürü Yaşa Tugay Yalçın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Yılmaz, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Son Güncelleme: 19.05.2016 21:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.