17 Nisan 2015 Cuma 17:39
'AnadoluJet'le Çanakkale Sohbetleri'

KARS - Kars'ta, Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yıl dönümü dolayısıyla "AnadoluJet'le Çanakkale Sohbetleri" programı gerçekleştirildi.

AnadoluJet'in Çanakkale Savaşı'nın 100'üncü yılı dolayısıyla Çanakkale 2015-100. Yıl Koordinasyon Merkezi ile hazırladığı "AnadoluJet'le Çanakkale Sohbetleri" programı, Birinci Dünya Savaşı'nda Kafkas Cephesi'nde savaşan Sarıkamış Şehitleri ile adını tarihe yazdıran Kars'a konuk oldu.

Şimdiye kadar Çanakkale, Ankara, Kayseri, Trabzon, Samsun, Konya, Hatay, Adana, Antalya, Sivas, İzmir, Kahramanmaraş ve Diyarbakır'da 14 bini aşkın kişiye ulaşan sohbetler, Kars'ta da gerçekleştirildi.

Toplumun tarihsel ve kültürel gerçeklere duyarlılığını arttırmayı amaçlayan tarih projesi kapsamında, Kars Valiliği, Kars Belediyesi ve Kafkas Üniversitesi Rektörlüğünün desteğiyle Necdet Leloğlu Konferans Salonu'nda üniversite öğrencileri ile halka yönelik iki oturum yapıldı.

Halkın ve öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği söyleşilerde, Çanakkale Savaşı'nın bilinmeyen detayları anlatıldı. Tarihçi, Yazar Talha Uğurluel'in anlatımıyla Çanakkale Savaşı'nın hikayelerinin de sahneye taşındığı etkinlikte, Çanakkale Savaşı fotoğraflarından oluşan sergiyi katılımcılar gezdi.

Etkinliğin üniversite öğrencilerine yönelik oturumunda yapılan çekilişle beş öğrenci, AnadoluJet'ten uçak bileti kazandı.

Son Güncelleme: 17.04.2015 17:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.