30 Mayıs 2016 Pazartesi 14:23
Angut Yavruları Doğayla Buluştu

 Zengin yaban hayatına sahip Kars'ın Sarıkamış ilçesinde, yumurtadan yeni çıkan angutlar doğayla buluştu.

Sarıçam ormanları, dereleri ve küçük göletleriyle pek çok yabani hayvan türüne ev sahipliği yapan Sarıkamış'ta, doğada da canlılık yaşanmaya başlandı.

Yaban ördeği, angut, saksağan, kerkenez ve balıkçıl gibi kuş türlerine yuva olan Hançerli Düzü mevkisindeki küçük göletler de yumurtadan yeni çıkmış angut yavrularıyla şenlendi. Tek eşli yaşamaları ve çiftlerden biri öldüğünde sağ kalanın tehlikeye maruz kalsa bile ölen eşinin yanıbaşından ayrılmamasıyla tanınan angut kuşunun yavruları, üzerlerinden uçan anne ve babalarının gözetiminde, gölette yüzmenin tadını çıkarırken görüntülendi.

Bölgedeki angutları ve yavrularını görüntüleyen doğa fotoğrafçısı Turhan Koçaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sarıkamış’ın yalnız kış mevsiminde değil, bütün mevsimlerde ayrı bir güzellik sergilediğini belirterek, "Mevsim gereği her taraf, çayır çimen, çiçek ve böceklerle dolmuş durumda. Biz de angutların peşinde onların üreme yerine gittik. Angut yavrularını rahatsız etmeden görüntülemeyi başardık." diye konuştu.

Son Güncelleme: 31.05.2016 15:55
Anahtar Kelimeler:
SarıkamışDoğaAngut
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.